Hyvää vauhtia sisäsoutukisoissa Imatralla

11.3.2019 Soutu Yleinen

Sisäsoudun SM-kilpailut 500 metrin ja 10 kilometrin (juniorit 5000 metriä) matkoilla kisattiin Imatran urheilutalolla 9.-10.3.

Suomen ennätyksiä uusiksi 500 metrillä

Lauantain 500 metrin kilpailussa soutajat olivat kovassa vauhdissa. Uusi Suomen ennätysaika kirjattiin peräti kuudessa sarjassa.

Alle 16-vuotiaiden poikien mestari Arttu Härkönen Savonlinnan Soudusta teki komean ajan. Uudeksi SE-ajaksi kirjattiin 1.22,0.

Niin ikään Savonlinnan Soutua edustava Eija Härkönen teki kovaa jälkeä 40-vuotiaiden sarjassa. Suomen mestaruus ja Suomen ennätys hänelle ajalle 1.35,6.

Alle 23-vuotiaissa naisissa Lappeenrannan Soutajien Milla Kainlauri tehtaili uuden SE:n. Kainlaurin aika oli 1.42,5.

Naisten 60-vuotiaiden sarjasas Mervi Kovanen souti vakuuttavasti voittoon ja uuteen Suomen ennätysaikaan 1.46,9

70-vuotiaiden naisten voittaja veti hienosti alle kahden minuutin. Suomen ennätys Keravan Urheilijoiden Meeri Vaakanaiselle ajalla 1.59,6.

Myös miesten 70-vuotiaiden kevyessä sarjassa mentiin kovaa. Keravan Urheilijoiden Jorma Lehtiselle uusi SE 1.33,7.

Yleisen sarjan voittajiksi Mikko Salmela ja Sonja Peltola

Miesten yleisen sarjan voiton vei Mikko Salmela. Nesteen Soutajia edustava urheilija teki päivän kovimman noteerauksen: voittoaika 1.18,2. Miesten kevyen luokan mestari oli Turun Soutajien Joonas Mäkipelto, joka jäi vain 0,8 sekuntia sarjan SE:stä.

Naisten yleisen sarjan Suomen mestaruuden puolestaan pokkasi ylivoimaisella esityksellä Sonja Peltola Crossfit Lappeenrannasta.

Sunnuntaina vuorossa kymppi ja vitonen

Sunnuntaina Imatralla vuorossa matkana oli 10 kilometriä ja juniorisarjoissa 5000 metriä. Vaikka uusia Suomen ennätyksiä ei kilpailuissa nähtykään, oli taso kova.

Viikonlopun tuplamestareita olivat Mikko Salmela (miehet yleinen sarja), Sameli Haapamäki (miehet U23), Meeri Vaakanainen (naiset 70-v.), Marja Liedes-Kauppila (naiset 50-v. kevyt), Anne Järvenpää (naiset 40-v. kevyt), Markku Henriksson (miehet 5-v.0 kevyt), Jorma Lehtinen (miehet 70-v. kevyt).

SM-kilpailusarja tarjottiin ensi kertaa 10 kilometrillä myös slideille. Slideillä kympin souti seitsemän urheilijaa. Miesten yleisen sarjan voitti Timo Pursiheimo Kouvolan Soutajista, miesten kevyen Pentti Soini Keravan Urheilijoista ja naisten yleisen sarjan Carla Urbano Keravan Urheilijoista.

Tulokset kokonaisuudessaan: lauantai (linkki Finnrowingin sivuille) ja sunnuntai (linkki Finnrowingin sivuille)

Sisäsoutukausi huipentuu Ergomaratoniin, joka kisaillaan Tuusulassa 27.4.