Kolme suomalaissoutajaa mukana maailmancupin avauksessa Plovdivissa

9.5.2019 Soutu Yleinen

Soudun maailmancup-kausi avataan Bulgarian Plovdivissa 10.-12.5.2019. Plovdivissa kilpailee kolme suomalaissoutajaa. Mukana miesten yksikössä ovat Olli-Pekka Karppinen, Joel Naukkarinen ja Robert Ven. Ven kilpaili huhtikuussa kansainvälisessä regatassa Italian Piedilucossa, Karppiselle ja Naukkariselle Plovdivin kilpailu on kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailu. Olli-Pekka Karppiselle kilpailu on lisäksi ensiesiintyminen miesten yksikössä maailmancup-tasolla.

Miesten yksikköluokassa on mukana 14 kilpailijaa. Kirkkaimpana ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee Rion olympiahopeamitalisti Kroatian Damir Martin.

Kilpailut alkavat perjantaiaamun alkuerillä. Perjantaina iltapäivällä soudetaan keräilyerät, lauantaina välierät ja C-finaali. A- ja B-finaalit soudetaan sunnuntaina.

Kilpailuja voi seurata osoitteessa http://www.worldrowing.com/. Sivuilla kisalähetyksiä voi seurata muun muassa livelähetyksen kautta.

Joel Naukkarinen soutaa ensimmäisessä alkuerässä klo 11.20 ja Robert Ven ja Olli-Pekka Karppinen toisessa alkuerässä klo 11.28.

Soudun maailmancup koostuu kolmesta osakilpailusta: 10.-12.5. Plovdiv, 21.-23.6. Poznan, 12.-14.7. Rotterdam