Onnistunut päivä junioreiden ja alle 23-vuotiaiden ratamelonnan MM-kilpailuissa

Junioreiden ja alle 23-vuotiaiden ratamelonnan MM-kilpailut ovat käynnissä Romanian Pitestissä. Suomen Olivia Malinen sijoittui hienosti yhdeksänneksi alle 23-vuotiaiden yksikön 1000 metrillä, Emma Nieminen oli puolestaan B-finaalin seitsemäs junioreiden yksikön 1000 metrillä ja kaksikko Eetu Kolehmainen-Matias Ylisiurua olivat B-finaalin kahdeksansia K2 1000 metrillä.

Olivia Malinen meloi alle 23-vuotiaiden naisten yksikön 1000 metrillä itsensä perjantaiaamun välierästä A-finaaliin. A-finaalissa Malinen oli 9:s.

– Tiesin, että välierässä kilpailu A-finaalipaikasta tulisi olemaan tosi tiukkaa. Välierä oli oikein onnistunut ja sain siinä erittäin hyvin itsestäni irti, tuloksena A-finaalipaikka. Iltapäivän finaaliin lähtiessä tuntui, että terävyys jäi aamun vetoon ja lopputuloksena MM 9.sija, kertasi Olivia Malinen 1000 metrin kilpailua.

Emma Nieminen selvitti tiensä junioreiden yksikön 1000 metrillä välierästä B-finaaliin. B-finaalissa Nieminen oli seitsemäs eli kokonaissijoituksensä oli 16:s.

– Veto oli olosuhteisiin nähden hyvä. Edellisillan huonovointisuus ja kuume veivät suurimmat voimavarat ja tavoite olikin vain pystyä melomaan semifinaalista läpi. B-finaalipaikka ja siellä saavutettu 7. sija olivatkin siis oloon nähden positiivisia yllätyksiä, ja tavoitteena olisi saada levättyä voimia loppuviikonlopun 200 ja 500 metrin vetoja varten, kertoi Emma Nieminen B-finaalin jälkeen.

Junioripoikien kaksikon 1000 metrillä suomalaisnuorukaiset Eetu Kolehmainen ja Matias Ylisiurua etenivät torstain välierästä B-finaaliin. B-finaalissa kaksikko sijoittui kahdeksanneksi.

– Finaaliveto oli meidän paras kaksikon 1000 metriä ikinä ja voitettiin ainakin Uzbekistan, jolle hävisimme välierissä, sanoi tyytyväinen Eetu Kolehmainen.

– Ehjä ja hyvän tuntuinen kisa. Häviäminen pienellä erolla kuudenteen harmittaa, miettii puolestaan kaksikkopari Matias Ylisiurua.

Kilpailuiden tulosseuranta ja lähtölistat löytyvät täältä.