Polet hyvällä alkuerävedolla yksikön välieriin, Mäntynen C-finaaliin

31.5.2019 Yleinen

Pauliina Polet oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä neljäs ja eteni välieriin ratamelonnan maailmancupissa Duisburgissa. Poletin lisäksi avauspäivän suomalaisonnistuja oli Joona Mäntynen, joka eteni miesten vastaavalla matkalla C-finaaliin.

Mäntynen oli alkueränsä kolmas ja välierässään kahdeksas, joka vei C-finaaliin. Mäntynen kilpaili myös yksiköiden 200 metrillä, jossa hän oli alkueränsä seitsemäs.

– Pauliina veti alkuerän tosi hyvin, neljäs sija ja sekunti kärkeen. Hän pääsee nyt välierään kamppailemaan toivon mukaan hyvistä sijoituksista. Joonalla välierä oli ihan ok, ei mikään superveto, mutta on C-finaalissa, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.  

Naisten kaksikoiden 500 metrillä Polet ja Netta Malinen ylsivät alkueränsä seitsemäntenä aikavertailusta jatkoon, mutta sama sija välierässä ei tuonut finaalipaikkoja.

– Alkuerä oli aika hyvä veto, eroa kärkeen kolme sekkaa. Välieräveto oli kohtuullinen, muttei alkuerän tasoinen, Pitkänen snaoi.

Naisten yksikön 500 metrillä kilpaili Poletin lisäksi Netta Malinen, joka oli eränsä viides ja karsiutui aikavertailussa jatkosta.

Miesten yksiköiden 200 ja 500 metrillä kilpaili Mäntysen lisäksi Otto Sivula, joka oli 200 metrillä alkueränsä seitsemäs ja 500 metrillä samalla sijalla, eikä tällä kertaa päässyt jatkoon.

– Otto teki oman maksiminsa mitä pystyy, mutta tasollisesti eroa on vielä jonkun verran. Nyt ei ollut eräarvonta-apuja, Pitkänen sanoi.

Miesten kaksikoiden 1000 metrillä Miika Nykänen ja Jeremy Hakala olivat alkueränsä seitsemäs, mutta valitettavasti suomalaiskaksikon aika ei tällä kertaa riittänyt jatkoon.

Lauantaina Poletin ja Mäntysen lisäksi suomalaisittain jännitettävää riittää illalla, kun Nykänen, Sivula, Hakala ja Mäntynen kilpailevat neliköiden 500 metrillä.