Poletin hyvä viikonloppu huipentui B-finaalin kolmossijaan ennätysajalla Duisburgissa, nelikkö iloinen yllätys

2.6.2019 Yleinen

Kuva: Petteri Ehoniemi
Kuva: Petteri Ehoniemi

Pauliina Poletin hyvä vire ratamelonnan maailmancupissa Duisburgissa jatkui myös sunnuntaina, kun hän ylsi yksiköiden 500 metrillä B-finaalissa kolmanneksi eli oli kokonaistuloksissa 12:s.

Poletin aika oli 1.50,389.

– Oli tosi hyvä veto. Tosi hyvä, että pystyin vielä tekemään ehjän vedon ja taas uuden ennätyksen. Oli kiva vetää, Polet sanoi.

Miesten nelikkö Miika Nykänen, Otto Sivula, Jeremy Hakala ja Joona Mäntynen oli 500 metrillä välierässään seitsemäs ajalla 1.22,604, eikä tällä kertaa selvinnyt finaaleihin.

– Hyvä veto tänään, varsinkin nelikkoharjoittelutaustaamme nähden. Saimme hyvän startin, ja varsinkin ensimmäinen 250 metriä oli hyvää melontaa. Loppu tuli sen mitä vielä jaksoimme puristaa. Kokonaisuutena hyvä ja ehjä veto, tuosta on hyvä lähteä nelikköprojektia jatkamaan, Nykänen sanoi.

– Se mitä tällä valmistautumisella oli otettavissa, toinen varsinainen veto kovaa. Kolme sekuntia pois eilisen päivän ajasta. Vielä on 12 viikkoa MM-kisoihin, paljon ehtii tehdä vielä. Hyvin lupaavaa, että tuolla valmistautumisella tuli noinkin kovaa, Mäntynen tuumi.

Sekaparikaksikoiden 500 metrillä Polet ja Mäntynen olivat eränsä neljänsiä, mutta aika ei riittänyt finaaliin. Toisessa erässä Netta Malinen ja Miika Nykänen sijoittuivat kahdeksanneksi.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli kahden ensimmäisen maailmancup-viikonlopun jälkeen positiivisin mielin.

– Duisburgin kisaviikonlopun myötä saimme positiivisia signaaleja siitä, että urheilijat pääsääntöisesti ovat ihan oikeilla raiteilla menossa. Poznanin jälkeen oli aika paljon kysymysmerkkejä, mutta ne vähän hälvenivät. Suoritukset täällä Duisburgissa olivat hyviä, totta kai olisi voinut tulla parempia sijoituksia. Kuva kuitenkin on, että ihan jees olemme menossa, Pitkänen sanoi.

Netta Malinen on kuntoutunut kevään ylirasitustilastaan, mutta todellinen tilanne jäi Duisburgissa vielä hieman näkemättä, sillä hän jäi alkueriin. Mäntynen jäi 200 metrillä alkueriin, mutta osoitti 500 metrillä ennätysvauhdillaan olevansa hyvässä vireessä. Miesten 1000 metrin kajakkikaksikon Jeremy Hakala ja Miika Nykänen eivät ole vielä yltäneet tuloksellisesti siihen, mihin edellytyksiä on.

– Eivät he noin huonossa kunnossa ole, en ole huolissani koko kauden osalta. Yhteisharjoitteiden tekeminen on jäänyt aika vähiin, Pitkänen sanoi.

Nelikkö oli Pitkäsellekin iloinen yllätys, sillä siinä kyseinen miehistö veti kaksi ensimmäistä kilpailuvetoaan ikinä, eikä urheilijoilla ole muillakaan kokoonpanoilla nelikkökokemusta.

– Taisi olla vuoden 2008 jälkeen ensimmäinen kerta, kun meillä on senioreiden maailmancup- tai arvokilpailutasolla suomalainen nelikkö linjassa. Vaikkei paikkaa B-finaaliin tullutkaan, ajallisesti nelikkömme on kohtuulähellä kärkeä, Pitkänen sanoi.