Rahkola jatkoon freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailuissa

Visa Rahkola eteni ainoana suomalaismiehenä neljännesvälieriin freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailujen miesten alkueristä sijalla 20. Tuomas Kaukola meloi sijalle 24. ja Olli Nyrhilä sijalle 59.  

Ensimmäistä kertaa Suomea arvokisoissa edustanut Nyrhilä kertoo kisatunnelmistaan:
– Ensimmäisessä heatissa melominen sopi hyvin. Valitettavasti hontto oli vähän muuttunut, enkä päässyt vasemmasta laidasta pelipaikoille kunnolla kertaakaan ja jouduin tekemään upotuksen liian pitkälle kuohuun. Voltit kolisivat pohjaan ja mäkkärin tekniikassa ollut pieni tekniikkavirhe korostui kisoissa. Koko melonnan ajan oli kuitenkin hyvä fiilis ja pääsin pitämään todella hauskaa. 

Tuomas Kaukola sijoittui viidensissä maailmanmestaruuskilpailuissaan sijalle 24.
– Ensimmäinen runini meni suunnitelmieni mukaan, toisessa tein muutaman virheen, mikä erotti minut jatkoon menneistä. Olen lähes tyytyväinen suorituksiini ja sijoitukseen sillä taso oli kova, Kaukola kommentoi.

Rahkola meloi täpärästi neljännesvälieriin, kahdenkymmenen parhaan päästessä jatkoon.
– Huhhuh, kyllä sitä sai taas jännittää. Eka runi oli hyvä, ja hyvien pisteiden johdosta myös apina karkasi olkapäältä. Meidän arvio quarttereihin vaadittavista pisteistä oli 1200, joten toisessa runissa varmistelin. Yhteispisteillä 1270 jännittelin sitten loppupäivän katsomossa ja riittihän se! Fiilis tällä hetkellä on loistava!

Huomenna torstaina loputkin Suomen tiimistä pääsevät melomaan naisten alkuerissä. Vuorossa ovat Anni Mykkänen ja Paula Varonen klo 14:15 alkaen Suomen aikaa. 

– Kisatunnelma alkaa nousta jännityksen puolelle seuratessani muiden joukkuelaisten suorituksia. Aikaisempiin arvokisoihin verrattuna olen melonut tiimitreenit jännittämättä liikaa kisasuoritusta, tavoitteena säilyttää hyvä mieli ja se on siirtynyt hyviin suorituksiin. Naisten sarjan tasoa on vaikeaa ennakoida harjoitusten perusteella, mutta hyvällä oman tason suorituksella pitäisi päästä neljännesvälieriin. Lopullinen tavoite on parantaa edellistä sijoitusta ja meloa vähintään kymppisakkiin, pari vuotta arvokisataukoa pitänyt Mykkänen kertoo.

Kokeneena arvokisaedustajana Varonen keskittyy omaan tekemiseensä. Viime vuoden Sortin maailmancup -kisassa Varonen sijoittui toiseksi, ja tänäkin vuonna hän lähtee luottavaisesti tekemään omaa suoritustaan katsoen, mihin sijoitukseen oma melonta riittää.

MM-kilpailut jatkuvat perjantaina välierillä sekä lauantaina semifinaaleilla, päättyen lauantai-iltana melottaviin finaaleihin.

  

Kansainvälisen kanoottiliiton (ICF) kilpailusivut: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/sort-2019

Maajoukkueen blogi: www.freestylemelonta.com

Lisätietoja: Freestylemelonnan lajipäällikkö Jyri Hämäläinen, p. 040-548 1663, jyri.hamalainen@yahoo.com