Robert Ven hienosti pronssille soudun maailmancupissa!

12.5.2019 Soutu Yleinen

Kuva: Bálint Czucz

Robert Ven onnistui erinomaisesti miesten yksikön finaalissa soudun maailmancupissa Bulgarian Plovdivissa. Ven souti hienosti pronssille. Viimeksi suomalaissoutajia on nähty palkintokorokkeella maailmancupissa vuonna 2008.

Robert Ven aloitti finaalisoudun ensimmäisen 500 metriä rauhallisesti, mutta nousi taistelemaan mitalista hieman ennen puolimatkaa. Toisen puolikkaan vahva vauhti varmisti pronssimitalin. Päivän voittaja oli Kroatian Damir Martin ja hopealle souti Valko-Venäjän Pilip Pavukou. A-finaali soudettiin kovaan vastatuuleen.

– Aloitin kilpailun rauhallisesti, koska keli oli kova. Hyvä taktiikka tuotti tulosta. Olen tyytyväinen pronssimitaliin, kertasi iloinen Ven.

Maailmancupin mitali on 28-vuotiaalle Robert Venille uran ensimmäinen. Hän uhkui hyvää kuntoa koko maailmancup-viikonlopun ajan.

Aamulla kilpailtiin miesten yksikön B-finaali. Hienon tyynessä kelissä soudetussa B-finaalissa nähtiin kaksi suomalaissoutajaa. Joel Naukkarinen sijoittui B-finaalin kolmanneksi eli oli lopputuloksissa yhdeksäs. Olli-Pekka Karppinen oli B-finaalin kuudes eli hänen loppusjoituksensa oli 12.