Selvitys käynnistetty olympiasoudun tapahtumista

30.4.2019 Liitto Soutu

Suomen Melonta- ja Soutuliiton hallitus on kokouksessaan 27.4.2019 päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin olympiasoudun valintaprosessiin liittyvien tapahtumien selvittämiseksi. Selvityksen tekeminen katsottiin tarpeelliseksi hallitukselle osoitettujen kirjallisten yhteydenottojen perusteella. Tilanteen selvitys etenee liiton sääntöjen mukaisesti kurinpitovaliokunnalle, joka arvioi tilanteessa mahdollisesti tarvittavia toimia.

Olympiasoudun valintaprosessi etenee kilpailu- ja valmennusvaliokunnan 31.1.2019 julkaiseman valintajärjestelmän mukaisesti. Soudun ensimmäinen maailmancupin kilpailu järjestetään Bulgarian Plovdivissa 10.-12.5.2019, jota varten näytöt on annettu valintajärjestelmän mukaisissa sekä yksittäisen urheilijan hakemuksesta järjestetyn ylimääräisen näyttökilpailun perusteella huhtikuun aikana. Huhtikuun näyttökilpailujen tarkoituksena oli varmistaa venekunnan kilpailukykyisyys maailmancup-tasolla. Ensimmäinen maailmancupin kilpailu Plovdivissa on ensimmäinen näyttökilpailu elokuun lopulla järjestettävien aikuisten MM-kilpailujen valintojen osalta. Valintakriteerit on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Suomen Melonta- ja Soutuliiton hallitus pitää tärkeänä, että urheilijoille ja valmentajille annetaan työrauha valmistautua tuleviin kansainvälisiin kilpailuihin. Hallitus ei tiedota asiasta enempää tässä vaiheessa.