Soudun maailmancup jatkuu Puolan Poznanissa, neljä suomalaista avaa maailmancup-kautensa

20.6.2019 Soutu Yleinen

Moni suomalaissoutaja odottaa maailmancup-viikonvaihdetta Puolan Poznanissa erityisellä mielenkiinnolla, sillä joukkueen kuudesta urheilijasta neljä avaa cup-kautensa.

Miesten yksikössä kilpailevat Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen olivat mukana jo ensimmäisessä maailmancupissa, mutta naisten yksikössä soutavalle Eeva Karppiselle sekä miesten kevyen yksikön Joonas Petäjäniemelle ja kevyen pariairokaksikon Kasper Hirvilammelle ja Juho-Pekka Petäjäniemelle cup-kauden avaus on perjantaina.

–  Mielenkiinnolla odotetaan. Harjoituskausi on mennyt hyvin, ja kaikki ovat odottaneet, että pääsevät kisaamaan. Hyvä fiilis, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen sanoo.

Naukkarisen ja Karppisen osalta tilanne on Hiltusen mukaan myös hyvä viikonvaihdetta ajatellen. Puolassa on veneluokissa runsaasti osallistujia. Esimerkiksi miesten yksikössä osallistujia on kaikkiaan 30, joten jatkopaikat ovat tiukassa.

– Heti alkuerässä pitää pystyä soutamaan hyvä suoritus.

Maailmancup-kautensa aloittavista Eeva Karppinen palaa maailmancupiin syksyllä syntyneen Nooa-pojan äitinä.

– Erilainen fiilis. Odottavaisin mielin, muttei oikein tiedä, mitä odottaa itseltään. Osa treeneistä on mennyt tosi hyvin, sitten on ollut niitä päiviä, kun ei ole mennyt niin hyvin. Ei ole ollut niin tasaista, Karppinen sanoi.

Kasper Hirvilammen mietteet harjoituskaudesta ja tavoitteet

Suomalaiset Puolassa:

LM1x Joonas Petäjäniemi

LM2x Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi

M1x Olli-Pekka Karppinen

M1x Joel Naukkarinen

W1x Eeva Karppinen

Robert Ven valittiin miesten yksikköön Poznanin maailmancupiin, mutta hänen keskittyessään harjoittelujaksoon, miesten yksikköön valittiin Olli-Pekka Karppinen ja Joel Naukkarinen.