Sulkavalla kruunattiin Suomen mestareita

13.7.2019 Yleinen

Sulkavan suursoudut järjestetään jo 52. kertaa 11.-14.7.2019. Yli 3500 soutajaa on jälleen mukana souduissa. Sulkavalla kisattiin myös pitkänmatkan Suomen mestaruuksista.

Tuttu taistelupari viime vuosilta, Heikki Karjaluoto ja Jari Kuhno, kisasivat jälleen miesten yksinsoudun mestaruudesta. Vielä puolimatkassa soutajat olivat lähes tasoissa, mutta voittajaksi selvitytyi Karjaluoto vain 27 sekunnin erolla Kuhnoon.

Naisten yleisen sarjan yksinsoudun mestariksi souti Suvi Karjaluoto Oulun Kilpa-Veljistä. Marika Laaksonen puolestaan teki naisten yli 40-vuotiaiden reittiennätyksen 6.08,13.

Muut yksinsoudun mestarit: Marko Leppämäki (miehet yli 40-v.), Juha-Matti Valkama (miehet yli 50-v.), Jari Sorsa (miehet yli 60-v.), Lars Svenskberg (miehet yli 70-v.), Jaana Mäkelä (naiset yli 50-v.), Leila Mainiemi (naiset yli 60-v.).

Parisoudun nopeimpia miesten sarjassa oli Keravan Urheilijoiden kaksikko Pentti Soini ja Pekka Lensu. Naisten sarjan Suomen mestareita ovat Eeva-Riitta Tonteri ja Katri Kynkäänniemi. Heidän seuransa on niin ikään Keravan Urheilijat. Sekasarjassa kovan tuloksen teki SMARKin Noora Huhtala ja Ville Loimaranta.

Muut parisoudun SM-kultamitalistit: Markku Kolehmainen ja Reijo Parkkinen, Mikkelin Soutajat (miehet yli 40-v.), Jukka Varrio ja Jari Haverinen, SMARK (miehet yli 50-v.) Ilkka Manninen ja Timo Dyster, Mikkelin Soutajat (miehet yli 60-v.), Heli Vesaaja ja Salla Ruosaari, SMARK (naiset yli 40-v.), Vuokko Kolehmainen ja Jaana Valtonen, Mikkelin Soutajat (naiset yli 50-v.), Elisa Aunola ja Seppo Rellman, Keravan Urheilijat (sekasarja 40-v.), Anne Rasku ja Mikko Ylönen, SMARK (sekasarja yli 50-v.), Mervi Varheenmaa ja Mauno Myllymäki, Nokian Veneilijät (sekasarja yli 60-v.), Pentti Havanka ja Kirsti Karjalainen, Virtain Urheilijat (sekasarja yli 70-v.).

Vuorosoudussa Suomen mestareiksi soutivat Turun Soutajien Vesa ja Toni Tainio (yleinen sarja), Lappeenrannan Soutajien Mikko Paalumäki ja Tero Haiko (miehet yli 40-v.), Forssan Salaman Ari Ilola ja Jouko Peipinen (miehet yli 50-v.), Virtain Urheilijoiden Aimo Väisänen ja Leino Nisula (miehet yli 60-v.), Mikkelin Soutajien Maija Massinen ja Aki Heinonen (sekasarja yleinen), Joutsenon Kullervon Minna Hotakainen ja Olli Lehtonen (sekasarja yli 40-v.), Vihtavuoren Pamauksen Anneli Mörä-Leino ja Reijo Leino (sekasarja yli 60-v.)

Ikaalisten Soutajat uusi viime vuoden tapaan naisten kirkkovenesoudun Suomen mestaruuden noin viiden minuutin voittomarginaalilla. Miesten ja SM-kulta meni Takon Soutajille. Sekasarjassa nähtiin kiihkeä voittokamppailu; SM-kullan voitti Mikkelin Soutajille ja hopea Vihtavuoren Pamaukselle.

Lauantain SM-lähdössä keli ei päästänyt soutajia helpolla, vaan soutajille puhalsi raskas vastatuuli Lepistön selällä.

Tulokset kokonaisuudessaan