Venin E-finaalin kuudes sija päätti suomalaissuoritukset MM-soudussa

31.8.2019 Yleinen

Soudun MM-kilpailut Linzissä päättyivät suomalaisittain lauantaina miesten yksikön E-finaaliin, jossa Robert Ven oli kuudes.

Kilpailut eivät sujuneet Venin toivomalla tavalla.

– Ei olisi voinut paljon huonommin mennä. Tai ehkä olisi voinut huonomminkin, mutta ei ollut sitä mitä haettiin. Terveys ei vaan nyt kestänyt. Alkuerä oli ihan hyvä veto, mutta sen jälkeen vaikeudet alkoivat keräilyeristä ja kertautuivat kisojen edetessä, Ven harmitteli.

Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen muistutti MM-kilpailuiden tasosta: E-finaalikin oli tasoltaan kova.

– Robert yritti parhaansa kisojen loppuun asti ja E-finaalissa vielä taisteltiin sijoituksista. Kroppa ei ihan normaalisti nytkään pelannut, ja kilpailun jälkeen piti käydä taas ensiavun kautta, Hiltunen sanoi.

Hiltunen kuvasi MM-kisoja suomalaisittain hankaliksi, sillä Venin lisäksi myös Eeva Karppinen toivoi parempaa.

– Kumpikin urheilija pystyi hyviin yksittäisiin suorituksiin, mutta kokonaistulos ei ollut meitä tyydyttävä. Osallistujia oli paljon ja karsintajärjestelmä on silloin armoton. Hiukan olisi tarvittu onneakin, että alkueriin ja keräilyeriin ei olisi tullut niin kovia eräjakoja. Mutta se on pelin henki ja pitää vaan saada vielä nostettua tasoa niin, että arpaonnella ei ole merkitystä, Hiltunen sanoo.

– Taso on kaiken kaikkiaan erittäin tasainen ja kova MM-kilpailuissa. Myös kilpailuihin valmistautumiseen on valmennuksellisesti tehtävä joitain muutoksia, jotta urheilijat varmasti saavat pääkisoissa parhaat suoritukset. Valitettavasti kauden tärkeimpään kisaan Robertille tuli myös terveyden kanssa ongelmia, Hiltunen miettii.