Ratamelonnan maajoukkue ei osallistu Unkarin Maailman Cupiin

1.9.2020 Melonta Yleinen

Ratamelonnan maajoukkue ei osallistu Unkarin Maailman Cupiin

Netta Malinen, Jeremy Hakala ja Joona Mäntynen on jo valittu syyskuun lopussa käytävään ratamelonnan Maailman Cupiin. Ratamelonnan maajoukkue joutuu kuitenkin vetäytymään kilpailusta Unkarin asettamien matkustusrajoitteiden ja matkustukseen liittyvien epävarmuustekijöiden vuoksi. Unkarin valtio asetti 1.9. alkaen tiukemmat rajoitteet maahanpääsylle kuin aiemmin. Kaikilta maahan tulevilta urheilijoilta, valmentajilta ja muulta henkilökunnalta vaaditaan kaksi negatiivista covid-19 testiä viiden päivän ajalta ennen maahantuloa. Näitä testejä ei suomalaisilta aiemmin vaadittu. Suomen maajoukkue katsoi matkustukseen liittyvien riskien ja epävarmuustekijöiden olevan sen verran merkittäviä, ettei valmistelua kisoihin lähtemiseksi enää voida jatkaa.

  • Matkaan tuli uusien rajoitusten jälkeen paljon uusia epävarmuustekijöitä ja näyttää koko ajan epävarmemmalta, että kisat ylipäänsä voidaan järjestää. Useat maat ovat jo vetäytyneet kilpailusta, kommentoi ratamelonnan Valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.
  • Vaikka tämä kansainvälinen kilpailu olisi ollut erittäin hyvä tämän kauden päätös, kaikkien urheilijoiden päätähtäin on kuitenkin kevään Olympiakarsinnoissa ja kesän Olympialaisissa. Päätöksen jälkeen urheilijat voivat aloittaa kansallisen kilpailukauden jälkeen harjoituskauden hieman aiemmin, jatkaa Pitkänen.

Szegedissä viikkoa ennen aikuisten Maailman Cupia käydään nuorten Olympic Hopes-kilpailu. Suomi ei lähetä myöskään tuohon kilpailuun valittuja kahta urheilijaa Emma Niemistä ja Niko Keskistä kilpailuun.

  • Mietimme tietysti aina urheilijoiden turvallisuus edellä ja sitä emme missään nimessä voisi riskeerata. Toivottavasti ensi keväänä tilanne on jo sellainen, että pystymme käymään kansainvälisiä kilpailuja turvallisemmin ja vapaammin kuin tällä hetkellä, kommentoi Pitkänen

Ratamelonnan kansallisen kilpailukauden päätös käydään Hämeenlinnassa 12.9.

Ratamelonnan Euroopan Olympiakarsinnat käydään 12.-16.5.2021 Unkarin, Szegedissä sekä viimeinen Olympiakarsinta 20.-23.5.2021 Barnaulissa, Venäjällä. Suomesta ratamelonnan Olympiapaikkoja tavoittelevat Jeremy Hakala, Joona Mäntynen, Miika Nykänen, Netta Malinen ja Pauliina Polet.

Lisätietoja.

Petteri Pitkänen
Valmennuspäällikkö
0400 355 523

tai

Hannu Hämäläinen
toiminnanjohtaja
041 3100721