Suomi ei lähetä joukkuetta olympiasoudun juniorien EM-kilpailuihin 

TIEDOTE 8.9.2020

Olympiasoudun juniorien EM-kilpailut järjestetään Serbiassa kahden viikon kuluttua. Suomesta kisoihin oli valittu miesten pariaironelonen Lauri Nevalainen, Kaj Siltanen, Juho Salonen ja Elmo Pyykkö sekä naisten yksikkösoutaja Vilma Kangasmäki. Melonta- ja Soutuliitto päätti, ettei lähetä jo valittua joukkuetta matkustuksiin liittyvien riskien vuoksi. 

·         Lykkäsimme päätöksentekoa mahdollisimman pitkälle, sillä Serbian koronatilanne on parantunut viimeisen kuukauden aikana. Itse kilpailupaikka on todennäköisesti suhteellisen turvallinen, mutta matkustukseen liittyy tässä ajassa muita riskejä ja EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelle matkustamiseen on suurempi kynnys kuin muualle, kommentoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen. 

Miesten pariaironelosen valinta on Suomessa harvinaista. Viimeksi EM- tai MM-tasoiseen arvokilpailuun on Suomesta valittu pariaironelonen vuonna 1995, kun Suomesta oli neloset mukana Tampereen MM-kilpailuissa. 

·         Nämä 18-vuotiaat miehet ovat kehittyneet erittäin hyvin kuluneen vuoden aikana, ja tässä on hyvää näkymää suomalaiselle Olympiasoudulle tuleville vuosille. Oli hienoa päästä valitsemaan tämä joukkue, kun se näytti hyvää vauhtia näyttökilpailuissa, mutta valitettavasti emme pääse kuitenkaan joukkuetta näihin kisoihin lähettämään, kertoo Ilona Hiltunen 

Vilma Kangasmäki valittiin EM-kilpailuihin naisten yksikköön SM-kilpailujen näytöllä. Kangasmäki voitti tuolloin SM-hopeaa Eeva Karppisen jälkeen. 

·         Myös Vilma on kehittynyt viime vuodesta erittäin hyvin ja tänä kesänä hänen vauhtinsa on parantunut nousujohteisesti. Naisten puolella on myös kehittymässä ryhmä hyviä nuoria soutajia, kertoo Ilona Hiltunen. 

·         Tilanne on harmillinen, koska tänä vuonna ei ole nuorille soutajille ollut yhtään kansainvälistä kilpailua, jossa nuoret olisivat päässeet mittaamaan hyvää kehitystään. Soutajille ja valmentajille on ollut turhauttavaa, kun kilpailu toisensa jälkeen on peruuntunut. Nyt täytyy vaan suunnata katse tulevaan, koska hyvää työtä on tehty monen nuoren kohdalla ja se lupaa hyvää tuleville vuosille, päättää Hiltunen. 

Lisätietoja 

Ilona Hiltunen 
Soudun valmennuspäällikkö
0400 157 040