Tampereen kansainvälisen kilpailun ensimmäisen päivän tuloksia

27.6.2020 Kilpailu Yleinen

Antton Helmi ja Joonas Jousimo
Antton Helmi ja Joonas Jousimo
Kasper Hirvilampi ja J-P Petäjäniemi
Kasper Hirvilampi ja J-P Petäjäniemi

Lauantain kisapäivän nopeimman ajan 2000 metrillä kellotti Takon ja Hämeenlinnan soutajien A-poikien nelikko.

Miesten kaksikossa tiukka otatus

Turun soutajien kaksikko Joonas Jousimo ja Antton Helmi kävivät kovan kamppailun kevyen kaksikon Kasper Hirvilampi ja J-P Petäjäniemi kanssa. Jousimo-Helmi olivat kilpailun nopeimpia vajaan sekunnin erolla.

– Hyvät fiilikset, ensimmäinen kilpailunomainen 2000 metrin matka. Voi olla ihan tyytyväinen, mutta paljon parannettavaakin jäi, totesi Joonas Jousimo kilpailusta.

– Periaatteessa yllättävän hyvin meni. Tuntui, että homma toimi, vaikka ei olla vedetty kisanomaista. Tästä otetaan viimeiset vinki treeneihin, mitä vielä korjataan seuraavina viikkoina, kertoi Antton Helmi.

Lähtö oli todella tiukka ja soutajat saivat toisistaan todella hyvin kiritystä.

– Kyllähän kilpaileminen voittaa sen, että harjoituksissa kilpailee kelloa vastaan ja nyt toisen kaksikon kanssa mennään rinta rinnan, niin on ihan erilaista kilpailla.

Soutajien kevät oli koronatilanteesta johtuen hyvin erikoinen. 

– Leirit peruuntui, mutta muuten on saatu hyvin treenattua. Valmennuspuolella on tullut uutta osaamista harjoituksista palautumiseen ja huoltoon, kertoo Jousimo

– Vähän vähemmän ollaan päästy olemaan vesillä, mutta muuten on mennyt hyvin. Vähän ollaan ehkä jopa monipuolisemmin treenattu kuin normaalina keväänä, summaa Helmi.

Kasper Hirvilampi ja J-P Petäjäniemi soutivat 2000 metriä olivat luokkansa nopeimpia häviten vain vajaan sekunnin Turun Soutajien kaksikolle. Hirvilampi ja Petäjäniemi soutivat 2000 metriä vielä toisen kerran päivän viimeisessä lähdössä kilpailun ulkopuolella.

A-poikien nelikko oli lauantain nopein

Hämeenlinnan soutajista ja Takon Soutajista koottu nelikko Lauri Nevalainen, Elmo Pyykkö, Juho Salonen ja Kai Siltanen antoi vahvan näytön osaamisestaan. Nelikon voittoaika 6.32, 28 oli kaikkien veneluokkien lauantain nopein.

Miesten yksikössä finaalin nopein oli Joonas Petäjäniemi. Karsinnoissa nopeiten soutanut Klaus Geiger ei soutanut finaalia. Naisten yksikön nopein oli Espoon Soutajien Aura Forsberg ja voitti Jämsänjoen Soutuveikkojen Anni Keisasta noin kolme sekuntia.

Naisten kaksikossa nuorert soutajat Stina Dewes ja Kaisa Nevalainen kävivät tiukan kamppailun SMARKin Neugebaueria ja Rauttolaa vastaan. Vasta 14-vuotias IIris Ijäs urakoi lauantaina kolmella matkalla. Ijäs voitti sekä 500m että 1000 metrin junioriluokan ja kilpaili kilpailun ulkopuolella myös naisten yksikössä.

Kilpailuissa pidettiin hiljainen hetki Veli Lehtelän muistolle. Veli Lehtelän In Memoriam on luettavissa Melonta- ja Soutuliiton sivuilta.

Tampereella kilpailut jatkuvat sunnuntaina.

Tulokset kilpailujen sivuilta:https://www.takonsoutajat.fi/international-regatta-2020/