Ven ja Karppinen Suomen mestarit Tampereella, Naukkarisen ja Karppisen kaksikko lupaavassa vauhdissa

30.8.2020 Yleinen

Kuva: Anssi Mäkinen
Kuva: Anssi Mäkinen
Kuva: Anssi Mäkinen
Kuva: Anssi Mäkinen

Soudun Suomen mestareiksi Tampereen Kaukajärvellä ylsivät tutut nimet, kun yksikkömatkat olivat Eeva Karppisen ja Robert Venin hallintaa.

Eeva Karppinen sai Tampereella hyvää kilpailufiilistä, vaikka kokikin alun olleen hieman kankeaa kolean sään ja aikaisen aamun vuoksi.

–  Tekniikka tuntui tosi hyvältä ja teknisesti toimi hyvin. Viimeinen puristus nyt jäi täällä. On ollut aika rankka treenijakso takana, eikä olla tähän laitettu kaikkea, mutta kuukauden päästä olisi tarkoitus olla paremmassa iskussa, Karppinen sanoi hymyillen.

–  Ihan kohtalainen. Ei ihan täysiä paukkuja tullut ladattua tänään. EM-karsintaan tuli panostettua, siitä kesti palautua. EM-kisoihin on kunto nyt tähdätty. Tämä oli tällainen välisteppi. SM-kisoilla on merkitystä, kunnioitan ja arvostan. Suomen mestaruus on tärkeä, Ven sanoo.

Hänelle erilainen kevät ja kesä on tarkoittanut harjoittelussa myös paljon hyvää.

– Harjoittelun rytmitystä on muutettu. Selkeämmin on ollut lepopäiviä säännöllisesti, sen on huomannut tekevän hyvää. On ollut selkeästi kovat viikot ja kevyet viikot. Olemme ottaneet muutaman uuden treenin mukaan kovaa pohjaa luomaan, Ven sanoo.

Miesten kevyessä yksikössä kaksikon tiimi Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi kävivät tasaisen voittotaiston, jonka vei nimiinsä Petäjäniemi.

Karppisen ja Naukkarisen kaksikkoyhteistyö toi hyvän tuloksen

Miesten pariairokaksikossa Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen veivät mestaruuden hyvällä suorituksella.

– Kaksikossa on hyvin potentiaalia. Soudusta jäi myös erittäin iloinen fiilis, että olemme pystyneet kahdessa viikossa yhtenäistämään soutua, että se sujui näin hyvin. Ei ollut parasta tekemistä, mutta hyvä tulos tällä valmistautumisella, Naukkarinen sanoi.

Karppisen ja Naukkarisen kaksikko syntyi varsinaisesti yksikön näyttökisan jälkeen.

–  Kumpikin koki, että näyttökisan yksikkö meni sen verran huonosti, kun on aiemminkin soudettu yhdessä ja siinä on ollut hyviä elementtejä, että kokeillaan koota se SM-kisoihin. Ensin ei ajateltu EM-kisoja, mutta lopulta päädyttiin siihen, että perutaan muut matkat SM-kisoista ja panostetaan kaikki tähän kaksikkoon. Ajatus on myös heitetty ilmoille, että tällä kaksikolla tavoiteltaisiin myös Olympiakarsintoihin, Naukkarinen kertoi.

Samoin ajatuksin oli Karppinen:

–  Kaikki treenit, jotka on nyt tehty kahden viikon aikana, on ensisijaisesti keskitytty tekniikkaan ja siihen, että molempien vahvuuksia pystytään käyttämään. Olemme myös saaneet hyvän hengen veneeseen. Treenejä on kuvattu paljon ja itse olen antanut kommentteja miltä soutu tuntuu, Joel taas tykkää analysoida paljon ja ollaan näitä molempien vahvuuksia myös käytetty hyödyksi.

Eeva Karppisen ja Robert Venin haastattelut Suomen Melonta- ja Soutuliiton Facebookissa.

Kaikki tulokset yksiköistä

Kaikki tulokset kaksikoista