​Naukkarinen ja Karppinen D-finaalin 3. – katseet kohti tärkeitä olympiakarsintoja

11.4.2021 Yleinen

Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz

Finaalipäivä alkoi suomalaisten osalta lupauksia antavasti ja he olivat aivan kärjessä tuntumassa puoleen matkaan asti. Lopussa kuitenkin Ruotsi vei kilpailun voiton ja koko matkan kärjessä ollut Moldova oli toinen ennen kolmanneksi soutanutta Suomea.

-Kisojen paras veto. Fyysinen suorituskyky läpi kisojen toimi mainiosti. Jonka myötä voi todeta, että talviharjoittelu on ollut todella onnistunutta, Olli-Pekka Karppinen kertoo.

-Tulos jäi harmittamaan. Fyysisesti parhaat kilpailut uralla ja todella onnistuneet kaksi harjoitusviikkoa alla kaksikkona. Ihan meidän parasta tekemistä kisoihin asti, mutta yhteissoutu oli ihan hukassa, Joel Naukkarinen sanoo.

– Kilpailujen viimeinen veto oli ehdottomasti paras. Kisa oli tiukkaa loppuun asti ja erot olivat lopulta todella pienet, analysoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

-Nöyräksi vetää veneluokan herkkyys, toteaa pariairokaksikkosoudusta Naukkarinen.

 

Katseet kohti olympiakarsintoja

Molemmat kääntävät katseet tuleviin harjoitteluviikkoihin ja toukokuun puolessa välissä kilpailtaviin olympiakarsintoihin, joista pariairokaksikko hakee olympiapaikkaa.

-Etsitään tästä kehityskohteet ja paremmalla suorituksella seuraaviin kisoihin, Naukkarinen toteaa.

-Tekemistä riittää teknisellä puolella, jotta voidaan tosissaan taistella olympiapaikasta, Karppinen sanoo.

-Onneksi viimeiseen vetoon tuli hyvä kisa, mistä on hyvä jatkaa kohti olympiakarsintaa Luzerniin, tsemppaa Hiltunen ja suuntaa katseita Luzerniin.

Viimeinen olympiakarsinta kilpaillaan Sveitsin Luzernissa 15.-17.5.2021.