43. Pirkan Soutu 31.7.-1.8.2021

29.7.2021 Soutu Yleinen

Soutu- ja melontatapahtuma Pirkan Soutu järjestetään 43.kerran kahdelle päivälle jaettuna lauantaina ja sunnuntaina 31.7.-1.8 Tampereella, Pyhäjärven aalloilla. Monipuoliseen tapahtumaan sisältyy lauantaina lähdöissä olevat pienpuuvenesoudun SM-kilpailut, joihin osallistuu n. 140 soutajaa.

Heidän lisäkseen vesillä viihtyvät myös kuntosoutu- ja melontasarjoihin osallistuvat. Kirkkovenestartit on tänä vuonna jaettu kahdelle päivälle. Toinen Aalto starttaa lauantaina iltapäivällä klo 15, kun puolestaan kirkkoveneiden kisastartit tapahtuvat sunnuntaina klo 10.15 alkaen. Kirkkoveneitä lähtee viikonloppuna matkaan 21 kpl. Koronan vuoksi Pirkan Soudun voi tänä vuonna suorittaa myös omatoimisesti Mun Soutuna, johon on osallistumassa 4 kirkkovenejoukkuetta ja kymmeniä pienveneitä. Pirkan Soutuun ilmoittautuneiden määrä on tänä vuonna 700 kpl.

Tampereen Soutukeskuksen ja reitin varrella olevien paikkojen lisäksi tapahtumaa voi seurata live-striimauksen ja Racemap-sovelluksen kautta. Eri seurantamahdollisuuksien tiedot ja Pirkan Soudun sarjojen lähtölistat löytyvät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta: www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu

Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma, Pirkan Soutu Tampereen Pyhäjärvellä, soudetaan 43. kerran Tampereen Pyhäjärvellä lauantaina ja sunnuntaina 31.7-1.8. Lähtö- ja maalipaikkana on Tampereen soutukeskus Hatanpäällä. Pienveneiden startti tapahtuu lauantaina klo 9.30. alkaen ja Toinen Aalto klo 15. Kirkkoveneiden kilpasarja lähtee sunnuntaina 1.8. klo 10.15. Kirkkoveneet matkaavat 35 km Pirkan Soudun alkuperäistä reittiä Nokian Luodon saaren ympäri ja takaisin. Puuveneiden SM-sarjojen ja kuntosoutusarjojen 25 km:n reittinä on kahdesti kierrettävä Selkäsaaren lenkki. SM-kisojen juniorisarjat kiertävät Selkäsaaren kerran (12,5 km). Varsinaisen Pirkan Soudun jälkeen, keskiviikkona 4.8. soudetaan vielä Retkisoutu. Pirkan Soutu on osa Pirkan Kierrosta, johon kuuluvat lisäksi Pirkan Hiihto, Pirkan Pyöräily ja sekä syksyllä vuorossa oleva Pirkan Hölkkä. Tänä vuonna on vuorossaan 42. Pirkan Kierros.

LISÄTIETOJA:
Pirkan Soudun puheenjohtaja Juha Hänninen 0400 528 154
Tarja Palola, tapahtumakoordinaattori, Pirkan Kierros 050 4085 111