Coastal-soudun lyhyen matkan Suomen mestaruudet ratkottiin Tampereella

Sekaparien mitalistit
Naisten C1x mitalistit
Miesten C1x mitalistit
Naisten C2x mitalistit

Launtaina ratkottiin Tampereella coastal-soudun llyhyen matkan SM-mitalit. Naisten yksikönmestaruuden nappasi Espoon Soutajien Marika Laaksonen ja miesten yksikön Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen.

Naisten sarjassa kaksoisvoittoon soutivat Espoon Soutajien Marika Laaksonen ja Hanna Neugebauer. Pronssille souti Keravan Urheilijoiden Tarita Vähä-Vahe.

Miesten yksikössä käytiin kilpailu voitosta Nesteen Soutajien Joel Naukkarisen ja Takon Soutajien Pekka Mäkelän välillä. Voiton nappasi Joel Naukkarinen 15 sekunnin erolla ennen Mäkelää. Kolmenneksi souti Keravan Urheilijoiden Tuomo Laihiala.

Naisten sekä miesten kaksikoissa nähtiin tiukkoja taisteluja. Naisten kilpailussa tiukoin taistelu nähtiin Suomen mestaruudesta, kun voitosta kilpailivat Espoon Soutajat (Laaksonen – Neugebauer) ja Helsingin Soutuklubi (Mac Keith – Parikka-Sinisalo). Voiton nappasi reilun 11 sekunnin erolla Espoon Soutajat. Pronssia souti Nesteen Soutajien Saija Pihkanen ja Iida Niemi. Miesten kilpailu oli erittäin tasainen ja voitosta taistelivat coastal-soudun MM-kisoihinkin lähtevät kaksikot. Tiukassa kilpailussa voiton vei 1,3 sekunnin erolla Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen ja Juho-Pekka Petäjäniemi ennen Takon Soutajien Pekka Mäkelää ja Jukka-Pekka Kauppia. Pronssia voittivat Keravan Urheilijoiden Jukka Haikonen ja Juha Karttunen.

Sekaparien kilpailussa soudettiin kolmessa alkuerässä. Kovimman ajan ja Suomen mestaruuden nappasivat Lohjan Seudun Soutajien Tiia-Maria Rauttola ja Lee Wassel ajalla 9:51,9. Hopealle soutivat Nesteen Soutajien Iida Niemi ja Joel Naukkarinen ajalla 10:02,9. Kolmanneksi soutivat Espoon Soutajien Hanna Neugebauer ja Igor Dubov ajalla 10:28,7.