Freestylen Suomi-Cupin kolmas osakilpailu melottiin Enontekiön Kelokurkkiolla

2.6.2021 Kilpailu Yleinen

Freestylen Suomi-Cup jatkui Lapin osakilpailulla lauantaina 29.5.2021 Muonionjoen Kelokurkkiolla. Freestylemelojat suuntaavat joka vuosi kevättulville melomaan maailmanluokan aaltoja Tornion- ja Muonionjoille.

Lapin kevättulvien luonteeseen kuuluu virtaamien erittäin suuri vaihtelu ja kilpailupaikalle oli määritelty useita vaihtoehtoja Muonion- ja Tornionjoilta virtaamaolosuhteiden mukaan. Virtaamien kehitystä jännitettiin kilpailupäivän aamuun asti, mutta Kelokurkkion aalto asettui kilpailupäiväksi lähes optimaaliseen toimintaikkunaansa.

Kilpailun kärjen taso oli erittäin kova ja kilpailussa nähtiin lähes kaikki sääntökirjan mukaiset aaltoliikkeet ja muutama valikoitu stoppariliikekin. Kilpailussa testattiin menestyksekkäästi kevennettyä kilpailuformaattia, joka mahdollistaa kilpailun sujuvan läpiviemisen myös haastavissa olosuhteissa. Tässä formaatissa jokainen kilpailija meloo kolme suoritusta, joista kaksi parasta lasketaan lopputuloksiin.

Miehissä kilpailu voitosta käytiin tutun taisteluparin Tuomas Kaukolan (Kyrönjoen Koskihäjyt) ja Visa Rahkolan (TuusMelojat) välillä. Tällä kertaa kokeneen Kaukolan aaltoliikkeet veivät voiton kahden runin yhteispisteillä 1865. Rahkolan pisteet olivat 1523. Kolmanneksi meloi maajoukkueen ulkopuolelta kokenut pohjoisen aaltomeloja Heikki Rauatmaa (Oulun Seudun Melojat) pisteillä 768.

Naisissa voiton vei yhteispisteillä 627 Anni Mykkänen (Kallan Melojat). Junnupojissa kovimpiin suorituksiin ylsi vasta 14-vuotias Onni Eronen (Melanvilauttajat) 368 pisteellä.

 

Freestylen Suomi-Cup

Suomi-Cup on freestylen uusi kilpailukonsepti, jota pilotoidaan tänä vuonna. Päämääränä on tarjota maajoukkueelle lisää kilpailurutiinia sekä toisaalta tuoda uusia kilpailijoita freestylekisoihin. Konseptiin kuuluu sekä kilpa- että harrastesarja, joista tähän mennessä on melottu ainoastaan kilpasarja koronarajoituksista johtuen. Harrastesarja järjestetään heti kun koronarajoitukset antavat myöden.

Kilpailut järjestetään ympäri Suomea tavoitteena tuoda yhteen freestylemelojia eri puolelta Suomea sekä tarjota kilpailumahdollisuuksia myös alueellisesti. Ennen Lapin osakilpailua on melottu jo kaksi kilpailua, Häjyrodeo Seinäjoen Malkakoskella huhtikuussa ja Kymijoen Hirvikosken osakilpailu aiemmin toukokuussa. Seuraavat osakilpailut melotaan 20.6 Lieksan Neitikoskella sekä 31.7 Taivalkoskella. Suomi-Cup huipentuu SM-kilpailuihin Neitikoskella 4.9.2021. Osallistuminen on jo tähän mennessä ylittänyt odotukset ja kesän osakilpailuihin odotetaan erittäin runsasta osanottoa. Tavoitteena on myös pystyä järjestämään kilpailut yleisötapahtumina, jos koronarajoitukset sallivat.

Kaikki osakilpailut pyritään striimamaan, joten tunnelmaan pääsee myös kotikatsomoissa.

 Lisätietoa Freestylen Suomi-Cupista

Tulokset: https://www.melontajasoutuliitto.fi/kilpailut/liigat-ja-cupit-pistekilpailut/freestyle-suomi-cup/