Hakala ja Mäntynen B-finaaliin, Kolehmainen 500 metrillä välieriin

17.9.2021 Yleinen

Jeremy Hakala ja Joona Mäntynen sijoittuivat kajakkikaksikoiden 500 metrillä välieränsä kahdeksanneksi ja sitä myöten B-finaaliin MM-kilpailuissa Kööpenhaminassa. Eetu Kolehmainen oli 500 metrillä alkueränsä kuudes ja ylsi välieriin. Netta Malinen sen sijaan oli 500 metrillä alkueränsä kahdeksas eikä selvinnyt välieriin.

– Ei kannata ruveta muuksi muuttamaan, ei se kauhean kummoinen veto ollut. Vähän jäi kiihdytys löysäksi ja vauhti sitä kautta pois. Alkuerässä oli paljon hyvää. Hyvä, että pääsemme B-finaalissa vielä kokeilemaan uutta hyvää vetoa, Mäntynen sanoi.

Kolehmaisella on ollut hieno kausi jo tähän mennessä ja välierissä on jälleen mahdollisuus onnistua kovassa kansainvälisessä seurassa.

– Semmoinen perussuoritus eli ei hyvä eikä huonokaan. Taktiikkana oli, että pyrin saamaan hyvän paikan välieriin. Kova välierä ja jopa saattaa olla minulle parempi, koska kovat paikat niin silloin, latauskin on vähän erilainen. Taktiikka on varmaan huomenna kovaa ja sitten vielä vähä kovempaa, Kolehmainen sanoi.

Netta Malinen teki alkuerässä sen mitä pystyi, mutta tällä kertaa se ei riittänyt jatkopaikkaan.

– Tuntui oikeastaan ihan hyvältä vedolta, muttei siinä hirveästi ollut tehtävissä. Viereisellä radalla oli aika kova meloja ja koko erässä oli aika kärkipään kavereita. Aika aikaisin jäin peräaaltoon, Malinen sanoi.

Alkuerästartti oli Malisen kilpailukauden päätös.

– Ei näistä kisoista päällimmäiseksi isoa pettymyksen tunnettakaan jää. Ihan kiva oli kisata, vaikka totta kai aina haluaisi pärjätä paremmin. Tuntuu, että omat vedot meni ihan hyvin, Malinen sanoi.

MM-kilpailuiden tulospalvelu: ICF CANOE SPRINT & PARACANOE WORLD CHAMPIONSHIPS 2021 | (spotfokus.com)

Kuvat: Kai Lindqvist