Joel Naukkarinen C-finaalin kolmas ja kaksikolla ”kevään onnistunein veto” maailmancupissa Sabaudiassa

5.6.2021 Yleinen

Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz

Suomalaissoutajien osalta Sabaudian maailmancup päättyi lauantaina Joel Naukkarisen kolmanteen sijaan yksiköiden C-finaalissa ja Antti Koiranen-Jukka-Pekka Kauppi pariairokaksikon keräilyerän viidenteen sijaan.

Naukkariselle Sabaudia tarjosi lauantainakin hyvää, tiukkaa ja kehittävää kilpailua.

– Startti ja loppukiri oli yllättävän vahvat, mutta pitää valmennuksellisesti tiimin kanssa miettiä, miten 2000 metrin soudusta jaksaisi soutaa vielä keskimmäiset 1700 metriä, Naukkarinen vitsailee.

– Hassua, kun saman soudun aikana ehtii johtaa kilpailua helposti, matkalla hyytyä lähes hännille ja lopussa kiriä taas keulan tuntumaan.  Erinomaisen opettavaista ja siinä suhteessa onnistuneet vedot tässä kohtaa. Näillä sai konkreettista tavoitetta, vision ja motivaatiota, miten nousta taas seuraavalle tasolle. Se tarkoittaa lokakuun MM-kisoissa Shanghaissa tähän asti uran parhaan menestyksen tavoittelua, Naukkarinen sanoo.

Koiranen ja Kauppi päättivät maailmancup-kautensa positiivisin miettein:

–  Tämän kevään onnistunein veto, sekä teknisesti että fyysisesti. Nyt päästiin soutamaan ehjä soutu ja aikakin oli meidän oma ennätys, eikä ero ollut liian iso kärkeen, kaksikko tuumi.

–  Vähän tietysti harmittaa, että kisoissa oli vähäinen osanotto ja taso todella kova. Ei siis päästy soutamaan ihan omantasoisia vastaan. Tämä veto antoi uskoa siihen, ettei kärki ole mahdoton saavuttaa ja työtä on tehty oikeaan suuntaan. Maailmancupit oli tältä vuodelta tässä, seuraavaksi päästäänkin avaamaan kisakausi Suomessa.

Tulokset: 2021 World Rowing Cup III – Sabaudia, Italy – World Rowing