Kirkkoveneiden sprintti- ja normaalimatkan SM-mitalit ratkottiin Tanhuvaarassa

7.9.2021 Yleinen

Lauantaina kilpailtiin naisten ja miesten 2000m kilpailun lisäksi myös 10km kilpailu ja sunnuntaina vuorossa oli samat kilpailut sekajoukkueilla.

Lauantaina aamupäivällä naisten 2000m kilpailussa kovinta vauhtia piti Mikkelin Soutajat ajalla 7,26,2. Hopealle soutivat 10,1, sekunnin erolla voittajiin Ikaalisten Soutajat. Pronssia sai Kouvolan Soutajien joukkue ajalla 7,38,4. Miesten 2000m kilpailussa Kouvolan Soutajat voittivat SM-kultaa ajalla 6,53,2. Hopealle soutivat Sulkavan Urheilijat -41 6,58,8 ja pronssille Takon Soutajat ajalla 7,01,8.

Iltapäivän kilpailussa Mikkelin Soutajien naiset ottivat selkeän voiton 10 kilometrin matkalla minuutin ja 20 sekunnin erolla. Hopealle souti Ikaalisten Soutajat ajalla 46,42,1 ennen Kouvolan Soutajia 46,47,1. Miesten kilpailussa voitto meni samaan osoitteeseen kuin aamullakin, kun Kouvolan Soutajat pysäyttivät kellon aikaan 40,31,1. Hopealle Virtain Urheilijoiden joukkue ajalla 40,56,5 ja pronssille Takon Soutajat 41,18,8.

Sunnuntaina sekajoukkueet soutivat mitaleista

Sunnuntaina luvassa oli sekajoukkueiden kilpailut. Kovinta vauhtia 2000m kilpailussa piti Kouvolan Soutajien 1 joukkue. Voittoaika oli 7,05,3. Hopealle souti yhdistelmä joukkue pohjois-Pirkanmaalta, kun Virtain Urheilijat ja Ikaalisten Soutajat soutivat samassa veneessä. Pronssille soutivat Sulkavan Urheilijoiden joukkue ajalla 7,13,6.

Sunnuntai-iltapäivä jatkui samassa komennossa, kun Kouvolan Soutajat voitti sunnuntain toisen kultamitalin ja koko viikonlopun kolmannen Suomen mestaruuden. Hopealle tuli aamupäivälläkin hopeaa soutanut yhdistelmäjoukkue Virtain Urheilijat / Ikaalisten Soutajat. Pronssille kiri tiukassa Mikkelin Soutajat 1,2 sekunnin erolla ennen Sulkavaa.

Kirkkoveneiden kausi päättyy ensi viikonloppuna, kun Jyväskylässä kilpaillaan keskimatkan SM-mitaleista.