Koiranen ja Kauppi keräilyeristä D-finaaliin Luzernissa

21.5.2021 Yleinen

Jukka-Pekka Kauppi ja Antti Koiranen
Kuva: Balint Czucz
Jukka-Pekka Kauppi ja Antti Koiranen
Kuva: Balint Czucz

​Miesten pariairokaksikko Jukka-Pekka Kauppi ja Antti Koiranen olivat aamun alkuerissä kovassa seurassa, kun samassa lähdössä oli mukana maailman kärkisoutajia. Iltapäivän keräilyerissä kaksikko haki kovaa starttia.

-Alkuerä meni ihan puhtaasti taktikoinniksi. Katsottiin, ettei siitä oikein ollut mahdollisuuksia päästä suoraa jatkoon ja päätettiin säästellä paukkuja iltapäivän keräilyerään, kertaa kaksikko aamun soutua.

-Alkuerässä oli ennakolta maailman kärkijoukkueet vastassa ja suunnitelmana oli soutaa alku reippaasti ja loppu säästellen keräilyyn, sanoo valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen Koirasen ja Kaupin alkuerän soudusta.

-Keräilyerä oli kovatasoinen ja lähdettiin rohkeasti haastamaan. Zagrebissa haasteena oli pysyä startissa muiden mukana. Nyt ladattiin kova startti ja pysyimmekin muiden veneiden tuntumassa 500 metrille. Tonnin kohdallakin olimme vielä ihan taistelussa mukana, mutta kokemattomuus ja kova startti verottivat voimia toiselle tonnille, analysoi toista kertaa maailmancupin kilpailuun osallistuneet Kauppi ja Koiranen.

-Kokonaisuutena tämän kevään onnistunein veto, mutta se ei vielä tällä tasolla riitä. Hieman jäi harmittamaan, että toisesta keräilyerästä pääsi meitä heikommalla ajalla C-finaaliin varsin tasapuolisissa olosuhteissa. Mutta eräjaot ovat soudussa pelin henki ja ei sitä kannata jossitella, sanoo kaksikko.

-Keräilyssä sitten tietysti oli kaikki pelissä. Alku lähti erittäin hyvin. Vastus oli kuitenkin sen verran tiukka tässä keräilyssä, että hyvästä yrityksestä huolimatta tyytyminen on D-finaaliin. Siellä on kuitenkin hyvä mahdollisuus huomisaamuna saada hyvä soutu alle ja taistella finaalin voitosta, sanoo Hiltunen.

-Nyt hyvä lataus vielä huomiseen finaaliin, sanoo kaksikko.

 

D-finaali 10:36 Suomen aikaa lauantaina.

Kilpailusivut: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-ii

Kuva: Balint Czucz