Melonnan Suomen Cupin avaus kilpailtiin Ruovedellä

24.5.2021 Melonta Yleinen

Melonnan Suomen Cupin avauskilpailu käytiin Ruoveden Vasikkaniemessä lauantaina melko hyisessä säässä. Ilman lämpötila oli noin 5 astetta ja pintaveden lämpötila 8 astetta. Tällä kertaa turvaveneetkin joutuivat tositoimiin, kun kilpailun aikana kajakki keikahti useammallakin nuorella melojalla.

Kilpailun järjestivät yhteisvoimin Ruoveden Kanoottipurjehtijat ja Tampereen Vihuri.  Kilpailuun osallistui yhteensä 45 melojaa eri ikäsarjoissa. Ensin melottiin kilometrin matka väliaikalähdöin ja sitten maratonmatkat, jotka olivat ikäsarjasta riippuen 6–12 kilometrin pituisia.

Kilometrin matkan nopeimmin meloi miesten yleisen sarjan voittaja Niko Keskinen Kangasalan melojista. Keskisen aika oli 4.06. Naisten nopein oli yleisen sarjan Nina Riosa Tampereen Vihurista.  Riosa kauhoi kilometrin aikaan 4.38. Myös 12 kilometrin matkan meloivat nopeimmin Niko Keskinen ja Nina Riosa. Keskisen aika oli 58.47 ja Riosan aika 1.01.59.

Melonnan Suomen Cupiin kuuluu kymmenen kilpailua, joista viisi on maratonmelonnan kilpailuja ja viisi ratamelonnan kilpailuja. Melonnan Suomen Cup jatkuu ratamelonnan merkeissä Tampereen Kaukajärvellä 12.–13.6. järjestettävällä Häme-Regatalla.

Tulokset:

Pihla Cup 2021 väliaikalähdöt tulokset

Pihla Cup 2021 maratonlähtö tulokset