Olympic Hopes regatasta tärkeää kokemusta tulevaisuuden ratamelojille

13.9.2021 Yleinen

Vera Winqvist ja Helena Sjöberg Olympic Hopes regatassa
Vera Winqvist ja Helena Sjöberg Olympic Hopes regatassa
Kalle Hippeläinen ja Victor Gustafsson Olympic Hopes regatassa
Kalle Hippeläinen ja Victor Gustafsson Olympic Hopes regatassa

Suomea kilpailuissa edustivat Canoasta Vera Winqvist, Kangasalan Melojista Helena Sjöberg, Vanajaveden Vesikoista Kalle Hippeläinen sekä Wågenista Victor Gustafsson. Kolmen kilpailupäivän aikana luvassa oli sekä kaksikko-, että yksikkömatkoja kaikilla.

Kilpailut alkoivat perjantaina kaksikoiden 1000 metrin kilpailuilla. Molemmat suomalaiskaksikot olivat alkueränsä viidensiä ja jatkoivat välieriin. Välierissä kuitenkin kaksikot karsiutuivat jatkosta.

Lauantaina vuorossa oli yksiköiden 500 metrin alkuerät. Kalle Hippeläinen oli alkueränsä seitsemäs ja Victor Gustafsson kuudes. Kuitenkin Hippeläinen ja Gustafsson karsiutuivat jatkosta.

Helena Sjöberg ja Vera Winqvist selvittivät tiensä yksikön 500metrillä alkueristä välieriin, kun Winqvist oli alkueränsä viides ja Sjöberg neljäs. Välierässä nähtiin suomalaiset samassa välierässä, jossa Winqvist oli kuudes ja Sjöberg kahdeksas.

Päätöspäivänä luvassa oli K2 200metriä. Molemmat kaksikot meloivat välieriin. Gustafsson – Hippeläinen kaksikko oli alkueränsä neljäs ja Winqvist – Sjöberg viides. Kuitenkin välieristä finaalipaikat jäivät tällä kertaa saavuttamatta, kun pojat meloivat seitsemänsiksi ja tytöt kahdeksansiksi.

-Monet maat toivat parhaat juniorimelojansa näihin kilpailuihin ja osallistujia oli Euroopan ulkopuoleltakin. Kilpailun taso oli todella kova. Mukana oli paljon aluksia sekä yksiköissä, että kaksikoissa, sanoo valmentaja Jonas Saelens.

-Olympic Hopes regatassa oli vain A-finaalit, joten jatkoon pääseminen vaiheesta toiseen vaati erittäin kovaa suoritusta. Alkueristä jatkoon pääsy oli hieno saavutus meidän urheilijoille, kertoo Saelens kilpailujen kulusta.

-Näistä kilpailuista haetaan kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Tämä kilpailumatka avasi varmasti nuorien urheilijoiden silmiä siihen, mitä jatkossa vaaditaan kansainvälisissä kilpailuissa. Uskon, että tämä näkyy myös heidän motivaatiossaan, toteaa Saelens.

-Nuoret toimivat ammattimaisesti tämän viikonlopun ja heillä on hyvä tulevaisuus, kun jaksaa tehdä töitä jatkossakin, sanoo Saelens.

Kilpailujen nettisivut: https://www.canoeracice.com/en/11-news/291-olympic-hopes-in-racice

Tulokset haettavissa: https://results.sportis.cz/en/competitions/2156/