Sisäsoudun MM-kilpailun avauspäivänä 9 mitalia

23.2.2021 Kilpailu Soutu Yleinen

Naisten mitalijoukkue tuulettaa
Joel Naukkarinen voitti ensimmäisen MM-kullan miesten joukkuekilpaiussa

Virtuaalisesti järjestettävät sisäsoudun MM-kilpailujen avauspäivä alkoi mainiosti, kun suomalaiset ottivat viisi henkilökohtaista mitalia ja kolme joukkuemitalia. Kilpailut jatkuvat keskiviikkona ja lauantaina, jolloin kilpaillaan loput matkat.

Martti Mäkelä ylivoimaiseen voittoon miehet 90 sarjassa

Lappajärven Veikkoja edustava Martti Mäkelä otti selkeän voiton miesten 90-vuotiaiden sarjassa. Mäkelä voitti paraguaylaisen Oscar Mongeloksen lähes viidellä ja puolella minuutilla. Mäkelän voitto aika 2000m kilpailussa 09:33.8.

Petäjä-Sirénille ensimmäiset MM-mitalit – pronssia 500 metrillä ja hopeaa joukkuekilpailussa

-MM-mitali maistuu hyvälle, vaikka vähän jäi hampaan koloon, parempaa aikaa lähdin hakemaan, pohti Petäjä-Sirén päivän ensimmäisen kilpailun jälkeen. Ensimmäisen MM-mitalinsa tänään voittanut Petäjä-Sirén osallistui henkilökohtaisen 500m kilpailun lisäksi vielä iltapäivällä 3 minuutin joukkuekilpailuun Anni Keisasen, Anna Heikkilän ja Sonja Peltolan kanssa.

-Upeaa oli olla mukana näiden kovien soutajien kanssa samassa tiimissä rinta rinnan, draamaa kilpailusta ei puuttunut, kun välillä Egyptin joukkue oli kärjessä ja seuraavassa hetkessä tippuivat linjalta, joten arvoitukseksi jää heidän tuloksensa, mietti pian kilpailun jälkeen tuore kaksinkertainen MM-mitalisti. Viimeisellä minuutilla hienosti karistettiin Tanska ja vähän se aiemmin päivällä kilpailtu 500m kilpailu painoi vähän jaloissa, mutta olen kahden suorituksen päivään tyytyväinen ja hauskaa oli, iloitsi Petäjä-Sirén.

Miesten joukkuekilpailusta MM-kultaa ja MM-pronssia Suomeen – Joel Naukkariselle ensimmäinen MM-kulta

-Mahtava aloitus kisoille, eipä olisi voinut paremmin aloittaa kisaviikkoa, iloitsi Kuopiossa kilpailusuorituksensa tehnyt Naukkarinen. Joukkuekilpailusta voitettu MM-kulta on Naukkariselle ensimmäinen kultamitali MM-tasolla. -Kisoja varten koottu joukkue oli erittäin vahva ja oli hienoa päästä soutamaan näiden miesten kanssa, Naukkarinen viittaa joukkuekavereidensa urheilutaustaan ja vahvaan fysiikkaan. Kilpailu mitaleista oli tiukka ja Suomen kakkosjoukkue pisti tiukoille, mikä ilahdutti molempien joukkueiden jäseniä.

Naukkarinen sanoo, että nälkää jäi tuleviin kilpailuihin ja nyt ajatusten nollaus ja siirtäminen fokus seuraaviin startteihin, jotka ovat huomenna. Naukkarisen päätähtäimenä tulevilla matkoilla sisäsoudun MM-kilpailuissa on lauantaina kilpailtavassa tunnin kilpailussa, jonka harjoittelu on ollut sopivaa silmällä pitäen keväällä kilpailtavia Tokion olympialaisten karsintoja olympiasoudussa. -Kolme matkaa jäljellä, saa nähdä tuleeko joukkuekilpailun MM-kullan jatkoksi lisää mitaleja, arvuuttelee Naukkarinen.