Suomalaisten EM-kilpailut päättyivät epäonneen – kansainvälisiä kilpailuja kaivataan kovasti

6.6.2021 Kilpailu Yleinen

Kuva: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik
Kuva: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

Suomen kaksikko Joona Mäntynen ja Jeremy Hakala joutui jättämään 500 metrin B-finaalin väliin ratamelonnan EM-kilpailuissa Puolan Poznanissa. Mäntynen loukkasi lauantaina kaksikoiden 200 metrin välierässä olkapäätään, eikä se aamun verryttelymelonnan perusteella ollut kilpailukunnossa.

– Tosi tylsä tapa lopettaa nämä kisat. B-finaalissakin olisi ollut arvokkaita sijoituksia ja päänahkoja otettavissa, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen harmitteli suomalaiskaksikon puolesta.

Suorituksellisesti Hakala ja Mäntynen osoittivat Puolassakin olevansa kaksikkona ”ok-kilpailukykyisiä”. Kaksikon 500 metriä oli suomalaisten päämatka, 200 metriä oli ohjelmassa lisänä ilman sen kummempia odotuksia.

– 500 metrillä välierä perjantaina ei ollut mikään huono, ero eteenpäin ei ole kovin iso. Nämä olivat kaksikon 500 metrillä aika kovatasoiset EM-kilpailut. Hyvin he tulivat porukassa. Mitään huippusuoritusta täällä ei tullut, Pitkänen summaili.

Kansainvälinen kalenteri on ollut sellainen, että muun muassa suomalaiset kaipaavat kipeästi kovia kansainvälisiä startteja. Nyt keväällä kilpailut olivat hyvin lyhyen ajan sisään, ja EM-kilpailuiden jälkeen seuraavat kansainväliset kilpailut ovat MM-kilpailut syyskuun puolivälissä Kööpenhaminassa.

– Tarvitsisimme kilpailuja ja kilpailurutiinia. Nyt väliaikana ei kalenterissa oikein hirveästi mitään kansainvälisiä kilpailuja ole. Kilpaillaan ja harjoitellaan Suomessa kohti syyskuun MM-kilpailuja, Pitkänen sanoo.