Surfskin PM-kilpailut kilpailtiin Norjassa

23.9.2021 Kilpailu Yleinen

Bottieri on kuvassa keskellä etualalla

Surfskin avoimet Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (Sildotten Surfski Challenge) käytiin 18.-19.9. Norjassa, kilpailu melottiin Risorin ja Lyngorin välillä. Suomea mestaruuskilpailuissa edusti Davide Bottieri, joka sijoittui yleisessä sarjassa sijalle 8. Kilpailuun osallistui eri sarjoissa yhteensä noin 80 melojaa kilpailureitin ollessa vajaa 16 km.

Bottierilla on useamman vuoden kokemus sufskistä sekä pitkä tausta kilpamelonnasta radalla ja maratonilla. Varsinaista kilpailukokemusta surfskillä ja avomereltä on kuitenkin vähemmän, ja sisävesistöissä melonta poikkeaakin suuresti avomerellä käytävistä kilpailuista. Bottieri kertoikin kilpailun olevan  haastava, vaikka hän sijoittui kokemukseen ja olosuhteisiin nähden hyvin.

Bottieri koki jälkikäteen, että kalusto- ja reittivalinnoilla olisi voinut ollut jonkin verran vaikutusta suoritukseen. “Eteenpäin melontaa ja suunnan pitämistä hankaloittivat ristiin tulevat aallot, monilla muilla oli samantyyppisiä vaikeuksia. Osa melojista lähtikin hakemaan selkeästi kauempaa linjaa rannasta, jolloin eteneminen oli nopeampaa.” Kisan kautta tarjolla oli kuitenkin tärkeää kokemusta ja oppia sufskikilpailuista, joissa Bottierinkin mukaan avainsanana on aaltojen lukeminen ja reitin valinta.

Kotimaassa Bottieri edustaa Melamajavia.