Viisi mitalia Suomeen ratamelonnan PM-kilpailuista kilpailujen ensimmäisenä päivänä

Suomalaiset saavuttivat ensimmäisenä päivänä viisi mitalia. Seniorien maajoukkue on mukana kilpailuissa hakemassa kansainvälistä vauhtia.

Suomesta Ruotsiin järjestettäväksi siirtyneet ratamelonnan PM-kilpailut kilpaillaan lauantain ja sunnuntain aikana. Kilpailuissa on mukana 20 suomalaista melojaa. Kilpailut käydään Jönköpingissä. Kilpailuissa käydään kilpailu pohjoismaisista mestaruuksista nuorten sarjoissa. Lisäksi kilpailuissa on poikkeuksellisesti mukana seniorien lähtöjä, jotka hakevat vauhtiaan kohti Tanskassa syyskuussa järjestettäviä MM-kilpailuja.

Suomalaiset mitaleilla 200 metrin ja 500 metrin lähdöissä

Suomaisista korkeimman sijoituksen lauantain kilpailuissa sai Kangasalan Melojien Emma Nieminen, joka voitti hopeaa N21 sarjan yksiköiden (K1) 200 metrillä. Saman seuran Helmi Ahonen oli yksiköiden 200 metrillä N18 sarjassa. M16 sarjan kaksikoiden 200 metrillä suomalaiskaksikko Victor Gustafsson (Wågen) ja Kalle Hippeläinen (Vanajaveden Vesikot) voittivat pronssia.

Yksiköiden 500 metrillä Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen oli kolmas M21 sarjassa. Canoan Vera Winqvist voitti myös pronssia N16 sarjassa yksiköiden 500 metrillä.

Senioreista kolmen joukkoon pääsi Netta Malinen sekä yksikön 200 metrillä että 500 metrillä. Seniorien kilpailuilla ei ole Pohjoismaiden mestaruusarvoa.