Avauspäivä paketissa olympiasoudun MM-kilpailuissa, suomalaiset jatkavat keräilyerissä

Racicessa kilpailtavien olympiasoudun MM-kilpailujen avauspäivänä vuorossa oli kaikkien suomalaissoutajien osalta alkuerät.

-Hyvä veto ja onnistunut MM-debyytti yksikössä. Matkan aikana yllätyin positiivisesti, että jaksankin vetää kovempaa vauhtia mihin olen tottunut ja olisi voinut vetää rohkeammin, arvioi MM-kilpailujen avausvetoaan Joel Naukkarinen.

-Luottavainen olo jää huomiseen keräilyerään. Fyysinen, psyykkinen ja tekninen kunnon ajoitus näyttää onnistuneen. Ja kyllä tuntuu hienolta viimein päästä vetämään MM-kilpailuissa, sanoi Naukkarinen.

Miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi ei ollut alkueränsä jälkeen tyytyväinen.

-Kauden huonoin veto, mutta sama oli EM-kilpailuissa alkuerässä, harmitteli Hirvilampi alkuerän vetoaan.

-Todella kova keli on akilleenkantapääni, koska tekniikkavirheeni korostuvat siinä pahasti. Tämän päiväisessä kelissä palautuksen virhe aiheuttaa airojen räppimisen aaltoihin. Kädet tukottuivat kyynärvarsista täysin, arvioi Hirvilampi alkuerän soutuaan.

-Nyt tämä pitää vain nollata ja saada ajatukset kasaan. Huomenna lähden samanlailla startista ja rakennetaan hyvä soutu keräilyerässä, päätti Hirvilampi.

Espoon Soutajien Aura Forsberg oli tyytyväinen MM-debyyttiinsä.

-Ihan ok veto oli, sellaista tämän kauden perustasoa. Vähän kropassa tuntui vielä eilinen matkustuspäivä. Tästä on nyt hyvä lähteä parantamaan suorituksia loppuviikkoa kohden, arvioi Forsberg.

Miesten pariairokaksikon valmistautuminen on ollut rikkonainen ja kaksikko odottaa kunnon parantuvan MM-kilpailujen aikana.

-Sairastin flunssan vähän ennen MM-kilpailuja, enkä ole vielä kokonaan toipunut siitä. Pahimmat oireet ovat ohi, mutta suorituskyky ei ole vielä palautunut ja tänään oli tosi raskasta vetää. Uskon kuitenkin, että huomenna tulee jo helpommin ja loppukisoista olen jo täydessä iskussa, totesi Juho-Pekka Petäjäniemi.

-Kisastartti onnistui kohtuullisen hyvin, mutta jo melko varhaisessa vaiheessa kisaa kävi selväksi, että emme ole ihan normaali-iskussamme tänään. Oma tuntemus ennen kisaa oli hyvä, mutta selkeästi en saanut ihan koko fyysistä potentiaaliani kisassa käyttöön, arvioi Kauppi kaksikon alkuerää.

-MM-kilpailut on kuitenkin pitkät ja tästä on tavoitteena parantaa suoritusta seuraaviin vetoihin, sanoi Kauppi.

MM-kilpailujen aikataulu: (ajat Suomen aikaa)

Maanantai:

16:30 Joel Naukkarinen M1x keräilyerä

17:19 Kasper Hirvilampi LM1x keräilyerä

18:01 Jukka-Pekka Kauppi – Juho-Pekka Petäjäniemi M2x keräilyerä

Tiistai:

11:54 Aura Forsberg LW1x keräilyerä

Lisätietoja MM-kilpailuista:

Kilpailujen lähtölistat ja tulokset World Rowingin sivuilla

Kuva: Balint Czucz