Coastal-soudun EM-kilpailut alkaa – mukana tuore MM-pronssimitalisti

Coastal-soudun EM-kilpailut alkavat 27.10. Espanjan San Sebastianissa. EM-kilpailut päättyvät lauantaina 29.10. Mukana EM-kilpailuissa on tuore beach sprintin MM-pronssimitalisti Joel Naukkarinen.

Suomea tai suomalaista seuraa EM-kilpailuissa edustavat:

Iida Niemi (s.1993) Nesteen Soutajia edustava Iida debytoi kansainvälisissä kisoissa loistavasti tullen naisten kaksikossa 7. Walesin coastal-soudun kestävyysmatkan MM-kisoissa 2022. Iidan mitalisaldo SM-tasolla on karttunut puuvenesoudussa reilu 40kpl. Nyt fokus ja painotus kansainvälisiin kisoihin panostaen coastal-soutuun, jossa Iidalla kokemusta kaksikoista ja nelikosta. EM-kilpailuissa ohjelmassa sekä kestävyysmatkan että beach sprint kilpailuluokat.

Tiia-Maria Rauttola (s.1995)Coastal-soudussa Lohjan Seudun Soutajia edustava Tiia-Maria on monen lajin taituri ja kokeneimpia kansainvälisen tason coastal-soutajia. Walesin kestävyysmatkan MM-kisoissa 2022 Tiia-Maria souti naisten kaksikossa 7. sijalle. SM-mitaleita on kertynyt coastal-, olympialuokan- (edustettava seura SMARK) sekä puuvenesoudusta. Tiia-Maria hallitsee sekä beach sprintin yksiköstä nelikkoon, että kestävyysmatkan. EM-kilpailuissa ohjelmassa sekä kestävyysmatkan, että beach sprintin kilpailuluokat.

Joel Naukkarinen (s.1993) Joel on tuore coastal-soudun beach sprint miesten yksiköiden MM- pronssimitalisti Walesistä 2022 ja kokenut kansainvälisen tason soutaja. Nesteen Soutajia edustavan Joelin mitalisaldo on eri soutulajeissa päätä huimaava. 150 SM-mitalia eri soutumuodoista, 9 MM- ja 3 EM-mitalia, 16 Suomen ennätystä ja kolme (yksi voimassa oleva) maailmanennätystä. Tavoite Pariisin olympialaiset 2024. EM-kilpailuissa ohjelmassa sekä kestävyys että beach sprint kilpailuluokat.

André Salmi (s. 2006) Coastal-soudussa Keravan Urheilijoita edustava André on Beach Sprintin nuorten Suomen Mestari vuodelta 2022. André urheilee ja harjoittelee monipuolisesti. Treeniohjelmaan kuuluu soutuharjoitusten lisäksi uinti- ja hiihtoharjoituksia. Olympialuokan soudussa André edustaa helsinkiläistä Soutuseura SMARKia. Urheilija treenaa Helsingin vesillä, mutta myös Ruotsissa, Jönköpingissä, valmentajan silmien alla. Tavoitteena on kehittyä kilpasoutajana kansainvälisellä tasolla. EM-kilpailuissa ohjelmassa nuorten beach sprint.

Pekka Lensu (s. 1982) Keravan Urheilijoita edustava Pekka on soudun moniottelija. Pekka on puuveneparisoudun kaksinkertainen Suomen mestari Sulkavalta sekä kartuttanut SM-mestaruuksia myös sisäsoudussa ja coastal-soudussa. Viimeiset kaksi vuotta hän on keskittynyt coastal-soutuun ja mistä tämän vuoden miesten beach sprintin SM-kulta. EM-kilpailuissa ohjelmassa kestävyysmatkan kilpailuluokat.

Pekka Mäkelä (s. 1977) Takon Soutajia edustava Pekka on soudun moniottelija. Pekalle on SM-mitaleita kertynyt lukuisia puuvene- ja coastal-soudussa. Jatkossa pääpanostus coastal-soutuun sekä kansainvälisiin kilpailuihin. Pekka on coastal-soudussa kilpaillut aiemmin kansainvälisellä tasolla sekä kaksikossa että nelikossa. Miesten kaksikosta 14. sija 2021 MM-kilpailuista. EM-kilpailuissa ohjelmassa kestävyysmatkan kilpailuluokat.

Kestävyyskilpailu

Kestävyyskilpailun alkuerät soudetaan 4km ja finaali 6km radalla. San Sebastianissa järjestettäviin EM-kilpailuihin osallistutaan kahdella sekakaksikolla (Cmix2x), miesten yksiköillä (CM1x) sekä naisten kaksikolla (CW2x) ja yksiköllä (CW1x) kestävyyskilpailuihin. Kestävyysmatkan kilpailuissa EM-kilpailut ovat kaksiosaiset, joissa Euroopan mestaruudet ratkotaan eri kilpailuluokissa sekä EM- että seuratasolla.

CMix2x: Iida Niemi – Joel Naukkarinen ja Tiia-Maria Rauttola – Pekka Mäkelä

CW2x: Tiia-Maria Rauttola – Iida Niemi

CM2x: Pekka Mäkelä – Pekka Lensu

CM1x: Joel Naukkarinen ja Pekka Lensu

CW1x: Tiia-Maria Rauttola

Beach Sprintin EM-kilpailut

Beach sprint kilpailussa soudetaan pelkkä Euroopan mestaruus, jossa kuhunkin kilpailuluokkaan osallistuu yksi venekunta. Vauhdikkaaseen vesillä pujottelukilpailuun osallistuu Suomelta seuraavat urheilijat:

CW1x Tiia-Maria Rauttola

CM1x Joel Naukkarinen

Cmix2x Iida Niemi & Joel Naukkarinen

Nuorten CM1x André Salmi

Lisätietoja:

Kilpailujen nettisivut: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-coastal-and-beach-sprint-championships

Järjestäjän nettisivut: https://europeanrowingcoastals2022.com/

Kilpailujen aikataulu: https://worldrowing-admin.soticcloud.net/wp-content/uploads/2022/02/2022-ERCBSC-Draft-Race-Schedule-ERB-version-20102022_V1.pdf

Osallistujalistat (kestävyysmatkat): https://worldrowing-admin.soticcloud.net/wp-content/uploads/2022/02/ERCC-EntryList-Detailed-17-Oct-22.pdf

Osallistujalistat (beach sprint): https://worldrowing-admin.soticcloud.net/wp-content/uploads/2022/02/ERBS-EntryList-Detailed-17-Oct-22.pdf