Coastal-soudun MM-kilpailujen avauspäivä

Suomen joukkue loisti Walesin coastal-soudun MM-kilpailujen alkuerissä selviytyen lähes kaikissa luokissa A-finaaliin. Keliolosuhteet olivat haasteelliset sääolosuhteiden vaihdellessa tiuhaan. Tuulen suunta, nousu- ja laskuvesi sekä paikoin heikko näkyvyys muodostui suomalaisten eduksi selviytyä tiukalla radalla ja navigoinneissa. Välierät soudettiin 4km radalla.

Sekakaksikoiden alkuerissä jäi A-finaalipaikat pienestä kiinni. Virhe poijun kierrossa vei finaalipaikan Iida Niemeltä ja Joel Naukkariselta. Samoin Tiia-Maria Rauttola ja Lee Wassel jäivät harmillisesti finaalipaikasta

-Käännös- ja navigointivirheitä on tässä lajissa todella vaikea saada soutamalla kiinni, totesi Joel Naukkarinen.

Miesten kaksikossa Joel Naukkarinen ja Lee Wassel soutivat varman vedon ja suoraan A-finaaliin. Tuoreelta kaksikolta loistosuoritus.

-Mielettömän siistiä päästä soutamaan A finaalissa. Meidän soutu alkuerässä oli perusvarmaa, starttia pitää vielä parantaa, että päästään finaalissa paremmista lähtökohdista ensimmäiselle poijulle ja sieltä hallitsemaan kisaa. Kun miettii, että alla oli yksi yhteinen treeni Joelin kanssa kaksikolla, niin mielestäni todella hyvä suoritus, analysoi Lee Wassel.

Naisten kaksikossaTiia-Maria Rauttola ja Iida Niemi tekivät todella varman ja hienon suorituksen. Vahva navigointi ja selkeä reittivalinta varmisti kaksikolle A-finaalipaikan.

-Soutu oli hallittua ja taktisesti järkevää. Lähdettiin kovaa startista ensimmäiselle poijulle, jonka jälkeen alettiin varmistelemaan A finaalipaikkaa rennolla soudulla, koska molemmilla vielä toinen startti edessä, sanoi kaksikko.

Joel Naukkarinen urakoi putkeen kolme lähtöä vaativalla radalla. Yksikkölähtöönsä Joel syöksyi suoraan rantauduttuaan Iidan kanssa sekakaksikon kilpailusta. Lyhyellä (2min) palautuksella uuteen koitokseen toi Joelille varmalla ja vahvalla soudulla A-finaalipaikan.

Soutajien tuki ja apu rannalla on joukkueenjohtaja Jarmo Seuranen, jonka panos on soutajien kisasuorituksille tärkeä. Koko joukkue on suoriutunut loistavasti.

Tulokset

Sunnuntain kilpailuohjelmassa 6km radalla Suomen joukkueen soutajilla on:

Mix2x B-finaali

M2x A-finaali

M1x A-finaali

Luvassa kova etelätuuli ja korkeat aallot eli todellista coastal-soutua.

Kuva: World Rowing