Freestylemelonnan maailmanmestaruuskilpailut melotaan 27.6.-2.7.2022 Nottinghamissa, mukana kuusi suomalaista 

Freestylemelonnan maailmanmestaruudet ratkotaan Nottinghamissa, Iso-Britanniassa Holme Pierrepontin melontaradalla. Suomen kuusihenkisellä joukkueella on vahva edustus niin miehissä kuin naisissa sekä yleisissä että alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Olosuhteet Nottinghamissa ovat hyvät, ja treeneissä on kaikilla ollut hyvä meininki.

Holme Pierrepontin melontarata, tuttavallisemmin HPP, Nottinghamissa Iso-Britanniassa toimii freestylemelonnan maailmanmestaruuskisojen näyttämönä 27.6. – 2.7.2022. Mukana on yli 190 melojaa 19 maasta. Suomea edustavat miesten yleisessä sarjassa (Men´s K1) Visa Rahkola (Vantaa) ja Olli Nyrhilä (Kontiolahti). Naisten yleisessä sarjassa (Women´s K1) meloo Iia Vuorenpää (Nurmijärvi), joka siirtyi junioreista tälle kaudelle naisten sarjaan. Alle 18-vuotiaiden juniorisarjoissa edustajamme ovat miehissä (Junior Men´s K1) Onni Eronen (Jyväskylä) ja Turkka Mutikainen (Espoo) sekä naisissa (Junior Women´s K1) Tuuli Terni (Pyhtää). Onni ja Iia melovat myös sivulajina Squirt-sarjoissa (Men´s Squirt, Women´s Squirt).

Arvokilpailukonkari Olli Nyrhilän mukaan kisahontto on melko vino, joka tekee yhtenäisen runin tekemisen haastavaksi. Yleensä jokaisen liikkeen jälkeen löytää itsensä honton vasemmasta reunasta, josta uuden paikan haku kestää jonkin aikaa. Kisaruni alkaa olla kuitenkin kasassa ja viimeisiä yksityiskohtia hiotaan tänään käynnistyneissä virallisissa harjoituksissa.

Onni Eronen meloo ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa, ja on treenannut paikalla nyt reilun viikon verran. Onni on tyytyväinen siihen, miten liikkeet ovat alkaneet sujumaan, ja kertoo että kansainvälisessä junnuporukassa on hyvä ja kannustava meininki.

Visa Rahkola on harjoitellut paljon näitä kilpailuja varten, ja tavoitteena on uran paras sijoitus MM-kilpailuissa. Visalla on onnistuessaan mahdollisuudet jopa finaaliin, johon pääsee lopulta vain viisi parasta noin 80:stä kilpailijasta miesten sarjassa.

Iia Vuorenpää on treenannut myös jo toista viikkoa paikan päällä. Iialla melonta kulkee mukavasti, ja debyytti naisten sarjassa odottaa ensi viikolla.

Tuuli Terni ja Turkka Mutikainen saapuivat paikalle eilen tiistaina, ja nyt on otettu ensimmäiset kosketukset kilpailupaikkaan. Turkalla kyseessä ovat viimeiset arvokilpailut juniorisarjassa, ja Tuulilla ensimmäiset ja viimeiset. Molemmat siirtyvät ensi kaudeksi yleisiin sarjoihin. 

Aikataulu

Kilpailut käynnistyvät maanantaina 27.6. Lauantaina 2.7. melotaan kaikki K1 sarjojen finaalit. Suomalaiset kisaavat seuraavina päivinä:

Maanantai 27.6.

Squirt-alkuerät (Onni Eronen ja Iia Vuorenpää)

Naisten alle 18-v alkuerät (Tuuli Terni)

Tiistai 28.6.

Miesten yleisen sarjan alkuerät (Visa Rahkola ja Olli Nyrhilä)

Squirt-semifinaalit (mahdollisesti Iia Vuorenpää ja Onni Eronen)

Keskiviikko 29.6.

Naisten yleisen sarjan alkuerät (Iia Vuorenpää)

Squirt-finaalit (Mahdollisesti Iia Vuorenpää ja Onni Eronen)

Torstai 30.6.

Miesten alle 18-v alkuerät (Onni Eronen ja Turkka Mutikainen)

Miesten yleisen sarjan puolivälierät (mahdollisesti Visa Rahkola ja Olli Nyrhilä)

Perjantai 1.7.

Kaikki semifinaalit

Lauantai 2.7.

Kaikki finaalit

Maajoukkueen blogi: https://freestylemelonta.blogspot.com/ 

Maajoukkue instagramissa ja facebookissa: https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam/   https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland/ 

Tietoa freestylemelonnasta: https://www.melontajasoutuliitto.fi/lajit/freestylemelonta/ 

Maajoukkueurheilijoiden profiilit: Freestylemaajoukkue – Suomen melonta- ja soutuliitto ry (melontajasoutuliitto.fi)

Kilpailun viralliset www-sivut: https://britishcanoeingevents.org.uk/freestyle2022/