Hirvilampi keräilyeriin, Karppinen suoraan välieriin

Münchenissä soudun EM-kilpailuissa soudettiin avauspäivänä alkuerät. Mukana suomalaisista on miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi ja naisten yksikössä Eeva Karppinen. Alkueristä Hirvilampi jatkaa kilpailuja keräilyerissä perjantaina. Karppinen selvitti tiensä suoraan välieriin.

Kasper Hirvilampi sijoittui alkuerässään neljänneksi ja EM-kilpailut jatkuvat keräilyerissä.

-Aika mitään sanomaton veto. Kova tuuli ja aallokko ei ole meikäläiselle paras mahdollinen kombo soututaidon ollessa ”raaka”. Olisi ehkä pitänyt vähän keventää airoa kisaan. Jalat lyhenivät vedosta enkä saanut vetoon painetta. Vauhti varsinkin ekalla 500 metrillä oli kehnoa. Vene ei lähtenyt tänään mihinkään, sanoi Hirvilampi.

-Peli on nyt auki ja huomenna on uusi mahdollisuus. Se on semit tai laulukuoroon, totesi Hirvilampi keräilyerän hengestä.

-Vähän varovainen alkuerän soutu Kasperilta. Hyvät mahdollisuudet päästä keräilyerästä jatkoon, joten sinne hyvällä drivella, sanoo olympiasoudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Eeva Karppinen oli alkueränsä kolmas ja selvitti siten tiensä suoraan lauantaina soudettaviin välieriin.

– EM-kisat on nyt avattu. Ensimmäinen kova kilpailu tänä vuonna. Yritin vain varmistaa suoran jatkoon pääsyn välieriin ja siinä onnistuin, sanoi Eeva Karppinen.

-Vastatuuli oli painava ja paikoittain isot puuskat häiritsivät soutua, totesi olosuhteista Karppinen.

-Erittäin hyvä soutu Eevalta pitkän kilpailutauon jälkeen, mutta parannettavaa jäi myös. Eeva lähti varmasti liikkeelle ja souti selkeästi kolmen parhaan joukkoon ja lopussa pystyi hieman hölläämään, sanoi Ilona Hiltunen.

Tulokset: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-championships

EM-Kilpailut jatkuvat:

  • Kasper Hirvilampi: perjantaina 10:48
  • Eeva Karppinen: lauantaina välierä 11:35 tai 11:40

Lisätietoja ja yhteys urheilijoihin:

Ilona Hiltunen (0400157040), olympiasoudun valmennuspäällikkö