Malinen ja Mihalik B-finaalin kahdeksas EM-kilpailuissa

Netta Malinen ja Sara Mihalik sijoittuivat kahdeksanneksi kajakkikaksikoiden 500 metrin B-finaalissa ratamelonnan EM-kilpailuissa Münchenissä.

– Aika hyvä veto varsinkin olosuhteisiin nähden, kun Sara on ollut kipeänä. Muutenkin alkuerän jälkeen välierä ja B-finaali ovat olleet aika hyväntuntoisia. Meillä on varmaan enemmän ollut yhteisiä kisavetoja kuin treenivetoja. Kisat on pakko ottaa vähän myös harjoituksina, vaikka totta kai vetää aina niin hyvin kuin pystyy, Malinen sanoi.

Malisen vire on kauden aikana kehittynyt toivottuun suuntaan, mikä on näkynyt Münchenissä myös 500 metrin yksikössä. Siinä hän pääsee kilpailemaan sunnuntaina B-finaalissa.

– Välierävetoon olen tosi tyytyväinen. Siitä jäi sellainen olo, että on oikein kiva lähteä taistelemaan B-finaaliin. Välierävedossa moni asia meni nappiin. Oli varmaan paras yksikön 500 metrin veto mikä on ikinä minulla ollut.

– Totta kai siinä on edelleen juttuja, joita pitää tehdä paremmin ja pystyy varmaan harjoitusten kautta tekemään paremmin. Vaikka startti oli minulle varmaan eilenkin ihan hyvä, mutta edelleen siinä vähän jäin. Vikan 50 tai 60 metrin aikana tuntuu, että vähän enemmän hyytyy itse kuin ehkä ne ympärillä olevat, joten sitä puolta pystyy varmaan vielä parantamaan, Malinen sanoi.

Suomen kaksikko 200 metrin välierissä viides, Mäntynen omassa välierässään kuudes

Suomalaiset eivät hyvistä välieräsuorituksista huolimatta yltäneet finaaleihin 200 metrin kilpailuissa. Kajakkikaksikoiden välierässä Joona Mäntynen ja Otto Sivula sijoittuivat eränsä viidenneksi, yksiköiden välierässä Mäntynen oli eränsä kuudes. Finaaliin selvisi molemmissa erän kolme parasta.

Mäntysen kaipasi yksikön alkueränsä jälkeen starttiinsa parannusta pientä parannusta. Välierän jälkeen hän olikin tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvä maku jäi, tyytyväinen voi olla. Sain nyt liikkeelle lähtöä selkeästi parannettua ja myös keskimatkan ajavuutta paremmaksi. Hyvä maku jäi näistä kisoista.

Samanlainen fiilis hänelle jäi kaksikkovedosta, varsinkin Otto Sivulan olkapäävaivat huomioon ottaen.

– Huikean ylpeä olen kaverista, kun sai noin hyvin puristettua itsestään irti tällä valmistautumisella. Kokonaisuutena kaksikko on ollut tosi hyvä.

Mäntyselle vuosi on antanut urheilijana paljon.

– Tämä vuosi on opettanut, että pitää vaan luottaa ja kuunnella omaa kroppaa. Mennä sen mukaan mitä haluaa ja unohtaa tavallaan ne odotukset. Tämä on ollut matka, jossa on taas löytynyt ilo kilpailuun ja kansainväliseen kilpailutoimintaan ja tiedän, että haluan olla täällä ja haluan pärjätä, Mäntynen kertoo hymyillen.

5000 metrin kilpailut siirrettiin sunnuntaille.