Mihalik neljäs 5000 metrillä, miesten kaksikolla kauden paras veto

Ratamelonnan EM-kilpailuiden päätöspäivä Münchenissä toi suomalaismelojille paljon positiivista. Sara Mihalik oli 5000 metrillä neljäs, Netta Malinen yksiköiden 500 metrin B-finaalissa kuudes sekä Eetu Kolehmainen ja Jeremy Hakala kaksikoiden 500 metrin B-finaalissa seitsemäs.

Mihalik oli 5000 metrillä MM-pronssimitalisti, mutta EM-kilpailuissa hän oli flunssainen. Hän tunsi kuitenkin olonsa kilpailukuntoiseksi, ja taistelikin hienosti.

– Luultavasti urani raskain 5000 metrin kilpailu. Olo tuntui paremmalta kuin lauantaina, mutta olin edelleen kipeä. Kilpailussa yritin vain roikkua kärkiryhmän mukana, minulla ei ollut voimia taistella paremmista paikoista. Harmi, että sairastuin, mutta olen iloinen, että pystyin kilpailemaan ja olin neljäs, Mihalik sanoo.

Netta Malinen sai EM-kilpailuista paljon hyvää, ja kisojen päätökseksi yksiköiden B-finaali tarjosi paljon positiivista ja kuudennen sijan. 15:s sija kajakkiyksiköiden 500 metrillä on Maliselle yksilötasolla uran paras olympiamatkan arvokilpailusijoitus.

– Liikkeellelähtö oli epävarmempi kuin esimerkiksi välierässä, mutta varsinainen matkanteko jälleen hyvän tuntuista. Viimeiset 200 metriä oli ehkä jopa tehokkaamman tuntuista kuin muissa vedoissa, eli hyvä jaksaminen ja maitohappojen sieto tänään. Toki vähän startti jäi harmittamaan, koska pari seuraavaa sijaa jäi tosi pienestä kiinni, Malinen sanoi.

Malinen sanoi olevansa EM-kilpailuihinsa kokonaisuutena oikein tyytyväinen.

– Nämä antoivat paljon itseluottamusta sen suhteen että kiihdytysvaiheessa ja matkavauhdissa pärjään jo isolle osalle kilpailijoista ihan hyvin. Aika selkeitä kehityskohteita löytyy tietysti edelleen myös, mutta suunta on aika hyvä.

Hakala ja Kolehmainen saivat EM-kilpailuiden B-finaalin kauden parhaan kaksikkosuorituksensa, mikä ilahdutti urheilijoita.

– Kaksikon osalta EM-kisat oli hyvät ja voin olla tyytyväinen. Yksikkö oli melko suuri pettymys hyvin menneiden MM-kilpailuiden jälkeen. EM-kisoista taskuun jäi siis hyvät vedot kaksikolla ja maapaikka ensi kesän European Gameseihin K2 500 metrin matkalle! Tästä hyvä jatkaa ensi kauteen, kokonaisuudessaan melko tasainen kausi ei tullut mitään isoja onnistumisia, mutta ei myöskään isoja tason laskuja kauden aikana, Hakala sanoi.

Kolehmainen iloitsi myös sunnuntaisesta onnistumisesta:

– Se oli kesän paras kaksikko oikeaan paikkaan. Keskipätkällä rauhoitin vähän enempi kuin aikaisemmin. Se auttoi, että lopussa jaksettiin meloa kantavammin. Yksikkö ei oikein lähtenyt näissä kisoissa aivan kuin olisi toivonut, mutta välillä on semmoista, Kolehmainen sanoi.

Hakala oli 5000 metrillä 13:s (KO).