Netta Malinen ja Jeremy Hakala valittu U16 ja U18 vastuuvalmentajiksi

21.2.2022 Melonta Nuoriso Yleinen

Nuorten ratamelojien valmennusryhmien valmentajiksi valittiin Netta Malinen ja Jeremy Hakala. Netta Malinen ottaa vastuulleen U16 ryhmän ja Jeremy Hakala U18 ryhmän.

-Olen innoissani tästä mahdollisuudesta toimia U18 vastuuvalmentajana. Toivon pystyväni auttamaan mahdollisimman monia nuoria pääsemään omiin tavoitteisiinsa sekä oppimaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti urheilijan elämästä. Ja tämä on oiva tilaisuus löytää uusia näkökulmia ja oppia itsekin, sanoo Jeremy Hakala.

Jeremy Hakala on kouluttautunut urheilu-uransa aikana Personal Traineriksi sekä hierojaksi.

Netta Malinen on koulutukseltaan ruotsin ja saksan kielen opettaja. Malisella on pitkä kokemus junioreiden valmennuksesta seuratasolla. Hän on toiminut vuodesta 2013 alkaen Tampereen Vihurissa juniorivalmentajana ja vastannut mm. junioreiden harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta.

-Tosi kiva päästä auttamaan nuoria melonnan parissa, valmennustyö ja tottakai myös laji on lähellä sydäntäni. Tähän asti valmennustyöni on ollut seuraympäristössä (Tampereen Vihuri) tapahtuvaa, sekä toisaalta myös omaa valmentautumista yksilönä, joten tämä työnkuva avaa itselle myös uudenlaista tulokulmaa melonnan valmennuspuoleen, sanoo Netta Malinen.

-Valmennuksessa kiehtoo erityisesti se, kuinka pystyn auttamaan urheilijaa löytämään ne seuraavat askeleet, joiden avulla hän pääsee eteenpäin omalla melojan polullaan, sekä yrittää rakentaa jokaisesta harjoituksesta sellainen, että se kehittää urheilijaa myös pidemmällä aikavälillä, jatkaa Malinen.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen on varsin tyytyväinen saavutettuun vastuuvalmentajaratkaisuun.

-Jonas Saelensin siirryttyä Silkeborgiin lähdimme hakemaan valmentajaratkaisua U16 ja U18 ikäluokille niin että ratkaisu tukisi syksyn 2021 ratamelonnan strategiaprosessissa esille nousseita painopisteitä. Netta Malinen ja Jeremy Hakala ovat molemmat hyvin verkostoituneita suomalaiseen ratamelonnan seurakenttään sekä tuntevat ja tunnistavat hyvin haasteet, mitä suomalaisessa ratamelontavalmennuksessa tänä päivänä on, kommentoi Pitkänen kaksikon valintaa.

-He omaavat myös jo verraten laajan ja koko ajan karttuvan omakohtaisen kokemuspohjan kv. tason huippu-urheilun vaatimustasosta ja ratamelonnan kv. kilpailukentästä, joten tietotaidon jakamiselle valmennusryhmän urheilijoille sekä heidän valmentajilleen on hyvät edellytykset. Seura- ja henkilökohtaisten valmentajien osallistaminen urheilijoiden taustalle sekä lajiliiton valmennusryhmätoimintaan tuleekin olemaan keskeisiä teemoja U16 ja U18 valmennusryhmätoiminnassa, sanoo Pitkänen.

-Molemmat vastuuvalmentajat jatkavat toki omaa huippu-urheilusatsaustaan täysillä tästäkin eteenpäin, mikä tietysti on ollut oma palapelinsä yhteen sovittaa vastuuvalmentaja- työtehtävän kanssa. Uskon kuitenkin, että olemme pystyneet rakentamaan yhtälön, jossa nämä kaksi asiaa itse asiassa tukevat toisiaan, joten odotan innolla miten saadaan kokonaisuudessaan toiminta konkretian tasolla toimimaan, sanoo Pitkänen.

Lisätietoja:

Petteri Pitkänen
Ratamelonnan valmennuspäällikkö
petteri.pitkanen@smsl.fi