Onni Eroselle pronssia toisesta freestylen maailmancupista

16-vuotias Onni Eronen taisteli itsensä hienosti pronssille maailmancupin toisessa osakilpailussa Yhdysvalloissa. 

Juniori miesten semifinaalit melottiin sunnuntai aamuna Georgian Chattahoochee-joella. Suomen Onni Eronen selvitti tiensä hienosti neljäntenä finaaliin. Myös Visa Rahkola kilpaili semifinaaleissa sijoittuen kuudenneksi. Rahkolan finaalipaikka oli erittäin lähellä, sillä hänelle annettiin samat pisteet kuin Britannian Robert Crowelle. Crowen toinen suoritus oli kuitenkin Rahkolan omaa parempi ja näin hän eteni Tie Break -säännön voimin finaaleihin. 

-Oli kyllä kohtalaisen tiukka semifinaali. Käytännössä missasin finaalit yhdellä pisteellä. Tai alle. Pienellä marginaalilla joka tapauksessa. Kaiken kaikkiaan meloin kuitenkin mielestäni hyvin tänäänkin. En yltänyt ihan samanlaiseen suoritukseen kuin eilen, mutta toinen runi oli ihan hyvä. Missasin pisteitä sieltä täältä, koska en pystynyt suorittamaan liikkeitä ihan yhtä puhtaasti kuin eilen. Maailmancupit ovat olleet ihan huikea kokemus ja olen varma, että tästä reissusta on paljon apua ensi vuoden MM-kisoja ajatellen, sanoi Visa Rahkola.

Kovatasoinen juniori miesten finaali lähti suomalaisten kannalta todella hienosti käyntiin, kun Eronen pystyi heti ensimmäisellään tekemään kisojen tähän asti parhaan suorituksensa. Eroselle kirjattiin 418 pistettä ensimmäisestä suorituksestaan. Kierroksen lopussa kilpailun ennakkosuosikki Japanin Nanase Okazaki tuli kuitenkin ohi. Toisella kierroksella Eronen pystyi edelleen parantamaan suoritustaan 538 pisteeseen. Semifinaaleiden voittaja Matteo Williams tuli kuitenkin toisen kierroksen päätteeksi ohi tiputtaen Erosen kolmanneksi. Järjestys ei muuttunut viimeisellä kierroksella. Neljänneksi tuli Yhdysvaltojen Landon Miller ja viidenneksi Yhdysvaltojen Walker Edens.

-Aamun pienen takkuilun jälkeen melonta tuntui finaaleissa heti alusta alkaen tosi hyvältä. Olen erittäin onnellinen, että saavutin toisen mitalini täällä. Viikko on ollut melko raskas, joten nyt on aika juhlia! Odotan innolla ensi vuoden MM-kisoja, sanoi Eronen.

Eronen saa kilpailla seuraavat kaksi vuotta vielä juniori miesten sarjassa.

Suomen joukkue onnistui maailmancupeissa erinomaisesti voittaen yhteensä kolme mitalia. 

Tulospalvelu: https://www.conersys.online/Results/Schedule?chid=99006&session=09%2F10%2F2022