Ratamelojilla arvokisojen elokuu alkaa MM-starteilla Halifaxissa

Ratamelojilla on edessään tiivistahtinen arvokisaputki, kun elokuussa kilpaillaan ensin MM-kilpailuissa Kanadan Halifaxissa ja hieman sen jälkeen EM-kilpailuissa Münchenissä. MM-kisoihin suomalaismelojista matkaavat Jeremy Hakala, Eetu Kolehmainen, Netta Malinen ja Sara Mihalik.

Kovatasoisissa MM-kilpailuissa suomalaiset tavoittelevat yleisesti B-finaalitasoa, minkä lisäksi Mihalik voi olla 5000 metrillä maratonmelontataustastaan johtuen hyvinkin korkealla.   

– Hyvänä päivänä hänellä kapasiteetti riittää kyllä vaikka mitaleillekin, mutta nähtäväksi jää, miten se tulee menemään. Hyvillä fiiliksillä ja odotusarvoilla Kanadaan joukkueena lähdemme. Netalla on ollut vahva kesä, Eetu on saanut kilpailukykyisyyttään viime viikkoina hyvin nostettua. Sara oli SM-kisoissa vähän vaisu, mutta hän oli kipeä silloin. Leirillä Pajulahdessa hän oli jo takaisin omassa hyvässä iskussaan, Jeremyllä on isossa kuvassa ollut ihan hyvä kesä, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen tiivistää.

Eetu Kolehmainen on saanut virettään kesän aikana toivottuun suuntaan ja lähtee arvokisoihin hyvillä mielin.

– MM-kisoissa odotan eniten sitä, että saataisiin Jeremyn kanssa hyvä kaksikkoveto aikaan. Myös yksiköllä olisi ihan kova päästä johonkin finaaliin. Valmistautuminen on mennyt oikein hyvin, ja SM-kisat kertoivat siitä, että olen tällä hetkellä kesän parhaassa kunnossa, Kolehmainen sanoo.

Sara Mihalik kehuu viimeistelyleiriä Pajulahdessa onnistuneeksi.

– Tuntuu, että pääsen Kanadaan oikein hyvässä kunnossa. MM-kisoissa odotan 5000 metrillä olevani kuuden parhaan joukossa, mutta kaksikkoon minulla ei ole oikein odotuksia, sillä meillä ei ole siitä vielä juurikaan kokemusta. Keskityn vain tekemään parhaani, Mihalik sanoo.

Netta Malinen sanoo viime kisojen tuoneen itseluottamusta MM-kisoja ajatellen.

– Hyvillä fiiliksillä voi lähteä. Totta kai tiedän sen, että kova taso tulee varmasti olemaan. Mistään sijoituksista ei voi olla varma. Maailmancupissa olin B-finaalin häntäpäätä keväällä, varmaan siihen B-finaaliin on ainakin ihan hyvätkin mahkut, Malinen arvioi kajakkiyksiköiden 500 metriä osaltaan.

Jeremy Hakalan kesässä sairastelut ovat sotkeneet harjoittelua, mutta MM-kisojen lähestyessä tilanne on taas parempi.

– Nyt tuntuu, että on taas löytynyt hyvä vire viime aikoina. Viimeistelyleiri meni ihan hyvin. Hyvillä mielin olen lähdössä kisoihin. MM-kisoissa pääpaino tulee olemaan kaksikon 500 metrillä ja siinä parhaan mahdollisen suorituksen saaminen. Jos kaikki menee tosi hyvin, voi melko hyväkin sijoitus tulla. Kaksikon yhtenäisyys on parantunut tosi paljon kesän aikana. Tasaisin väliajoin olemme tehneet kaksikolla sellaisia täsmäharjoitusjaksoja, ja tuntuu, että on selvästi parantunut, Hakala sanoo.

Halifaxissa kilpaillaan 3.-7. elokuuta.

Tulospalvelu ja aikataulut

Live stream Planet Canoe Youtubessa