Ratamelonnan nuorten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut Tampereen Kaukajärvellä 6.-7.8.2022

Pirkka-Melojat ja Kangasalan Melojat järjestivät yhteistyönä ratamelonnan nuorten pohjoismaisen mestaruuskilpailut Tampereen Kaukajärvellä 6.-7.8.2022. Kilpailuissa olivat edustettuna Pohjoismaiden maajoukkueet Norjasta, Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta niin naisten kuin miesten sarjoissa alle 16-vuotiaat, alle 18-vuotiaat ja alle 21-vuotiaat.

Kilpailut vietiin läpi erittäin vaihtelevissa ja jopa äärimmäisissä olosuhteissa, kun tuulenpuuskissa tuuli saavutti myrskylukemien tason. Haastavista olosuhteista huolimatta kilpailut saatiin vietyä hienosti läpi ja kaikkien matkojen ja sarjojen parhaat ratkottua.

Tanska oli edellisvuosien tapaan murskaavan ylivoimainen lähes kaikilla matkoilla ja ikäluokissa. Suomen parhaaseen tulokseen ylsi Kangasalan Melojien Niko Keskinen ja Matias Ylisiurua alle 21-vuotiaiden kaksikkojen 1000 m matkalla sijoittumalla kilpailun kolmanneksi. Myös alle 16-vuotiaiden sekaviestissä Suomen joukkue sijoittui kolmannelle sijalle tuomarineuvoston kokoontumisen jälkeen, kun kolme edellä maaliin tullutta joukkuetta hylättiin vaihtorikkeen vuoksi.

-Suomen joukkueessa on huikeita urheilijoita, tiimi oli nuori, suurin osa ikäluokkansa nuorempia osanottajia, useita ensikertalaisia. He saivat rutkasti kokemusta ja olivat oppimassa uutta, kansainvälisitä kisa elämystä. Koko viikonlopun ajan vallitsi upea tiimihenki ja oli valmentajille ja joukkueen johdolle miellyttävää, kun nuoret esimerkillisesti kuuntelivat ja noudattivat annettuja ohjeita. Vanhemman U21 ikäluokan edustajat toimivat upeina esimerkkeinä monien kansainvälisten kisojen kokemuksella, opastaen ja auttaen nuorempia. Olen erittäin ylpeä koko tiimistä, sanoi joukkueen johtaja Marja Hakala viikonlopun kilpailuista.