Soudun avoimien PM-kilpailujen ensimmäinen päivä tarjosi suomalaisvenekunnille onnistumisia

Open Nordic Championchips 2022 kilpailutapahtuma avattiin mahtavassa auringonpaisteessa juhlallisin menoin Tampereen Kaukajärvellä jo perjantai-iltana. Monen vuoden tauon jälkeen pohjoismainen soutuyhteisö iloitsi jälleennäkemisistä ja ilmassa on suurta urheilujuhlan tuntua. Soutajia kilpailuissa on kuudesta eri maasta.

Ensimmäisen kilpailupäivän sää oli sateinen ja tuuli oli puuskittaista, mikä haastoi soutajia. Kovatasoisessa kilpailussa Suomen soutajat voittivat 5 kultaa, 4 hopeaa ja 3 pronssia.

Päivä tarjosi suomalaisvenekunnille onnistumisia ja kokemuksia tulevaisuutta varten. Selkeät onnistujat olivat olivat kevyet naiset; Suomen edustaja Vilma Kangasmäki ja Takon Soutajien Stina Dewes sekä avoimen yksikön voittaja Nesteen Soutajien äitiyslomalta palannut Eeva Karppinen. Naisten yksikössä Suomen edustaja Maiju Kainlauri sai hopeaa avoimessa sarjassa. Hän paransi omaa tasoaan toukokuun lopun Kanavasouduista. Lisäksi Tiia-Maria Rauttola sai pronssia naisten avoimessa sarjassa.

Suomea edustanut naisten pariairokaksikko Rokkanen-Nevalainen sekä miesten yksikön mitalikolmikko Suomen edustaja Joel Naukkarinen, Takon Soutajien Elias Haavisto ja Nesteen Soutajien Lee Wessel tekivät kaikki hyvän tasaisen suorituksen. Joel Naukkarinen valitsi tässä kohtaa kautta kotikilpailut maailmancupin osakilpailun sijaan. Hän souti yksikön lisäksi myös kaksikossa ja nelosessa. Useiden starttien tavoitteena oli lajinomaisen kestävyyden parantaminen.

Maailmancup-edustajiksi valitut soutajat Juho-Pekka Petäjäniemi ja Jukka-Pekka Kauppi nappasivat miesten pariairokaksikossa kultaa ja saivat PM kisoista hyvän valmistavan harjoituksen maailmancupin kisoihin hankalan alkukauden jälkeen. Kaksikko sai oman veneensä korjauksesta vasta kisoja edeltävänä päivänä. Oman veneen vauhti verrattuna harjoitteluveneisiin oli huomattavasti kovempi, joka toi hyvää buustia kilpailuihin. Hyvän vastuksen antoi hopealle yltänyt ja ensimmäistä kertaa yhdessä soutanut Joel Naukkarisen ja Antti Koirasen kaksikko. Nämä kaksikot yhdistivät voimansa ja hyppäsivät suoraan kaksikkokisan jälkeen yhteiseen neloseen. Neljän hyvän yksilön soutu hioitui jo matkan aikana ja laittoi hyvin kampoihin Norjan kahdeksikolle häviten vain keulapallon verran.

Juniorisoutajamme Teo Virta, Krista Dewes ja Mette Nylund saivat hyvää kokemusta ja karsinnoista finaaliin selviytyminen antoi oppia tuleviin kisavuosiin.

Kilpailujen tulokset:

www.takonsoutajat.fi

Kisojen kuvia Antti Saarimaan galleriassa, perjantailta

https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/227

ja lauantailta

https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/228

Kuvaaja mainittava kuvia käytettäessä