Freestylemelojat aloittavat kilpailukauden Hirvikosken aallossa

Freestylemelojien kilpailukausi alkaa Suomi-Cupin kilpailulla Hirvikoskella 6.5. Hirvikoski on tänä vuonna kilpailupaikkana poikkeuksellisen merkittävä erityisesti maajoukkueen kärkimelojille. Kevään runsaat sulamisvedet synnyttävät Pyhtään alueella sijaitsevalle Hirvikoskelle aallon, joka palvelee hyvänä harjoittelupaikkana lokakuussa Columbuksessa Yhdysvalloissa käytäviin MM-kilpailuihin. Hirvikosken aalto elää jatkuvasti, joten se on melojalle haastava, kuten on Columbuksenkin kilpailupaikka. MM-kilpailut ovat kotimaisen melontakauden lopussa lokakuussa, joten päätapahtumaan on mahdollista valmistautua täysipainoisesti koko kesän. 

Ennakkoon kovimmat odotukset on asetettu Visa Rahkolalle ja junioreista Onni Eroselle, jotka olivat mitaleille Columbuksen maailmancupin osakilpailussa viime syksynä. MM-näyttämö on siis jo molemmille tuttu. 

Maajoukkue on hakenut talviaikana tason nostoa yhteisillä kuntosalileireillä, ja osa maajoukkuemelojista otti varaslähdön jo avovesikauteenkin Ranskan Millaussa. “Kevät on motivoivaa aikaa freestylemelojalle, kun pitkän talven jälkeen pääsee taas vesille”, sanoo Visa Rahkola, joka tavoittelee uransa parasta sijoitusta MM-kilpailusta.

Kilpailukokemuksen kartuttamisen kannalta Suomi-Cup on tärkeä maajoukkuemelojille valmistautuessa kauden pääkoitokseen, mutta se palvelee myös kaikkien harrastajien tason kehittymistä. Kilpailusarja koostuu viidestä osakilpailusta, joista neljän parhaan pisteet lasketaan lopputulokseen. Pyhtään lisäksi kilpailuja käydään Torniossa, Taivalkoskella ja Lieksan Saarikoskella ja Neitikoskella. Freestylemelonta on pohjoismaista suosituinta juuri Suomessa, ja huippumelojiemme taso on kansainvälisestikin kova. Aloitteleville melojille on Suomi-Cupin olennaisena osana harrastesarja, joka tarjoaa alhaisen kynnyksen freestylemelonnan kilpailutoiminnan pariin.

Kilpailuja pääsee seuraamaan paikan päällä, mutta ne striimataan myös verkossa, jotta kaikki lajista kiinnostuneet voivat seurata niitä. 

Youtube striimit https://www.youtube.com/@freestylesuomicup

Kuva: Teemu Markkanen