Karppinen D-finaaliin EM-soudussa: ”Ei riitä oma tekemisen taso vielä”

Olli-Pekka Karppinen ei onnistunut toivomallaan tavalla olympiasoudun EM-kilpailujen keräilyerissä Slovenian Bledissä. Karppinen tavoitteli miesten yksikössä keräilyeristä paikkaa 12 parhaan joukkoon. Hän jäi kuitenkin eränsä viidenneksi, mikä vei A-/B-välierän sijaan C/D-välierään. Siellä hän oli neljäs, mikä toi paikan D-finaaliin.

– Aamuun lähdin kunnianhimoisin tavoittein, mutta taso on näissä kisoissa kyllä kova. Ei riitä oma tekemisen taso vielä. Aamun veto oli kuitenkin hyvä ja tasapaksu. Illalla oli vähän puhti pois, ei ihan palautunut siihen, vaikka fiilis ennen vetoa hyvä olikin. Opettavaista matkaa käydään, Karppinen sanoi.

Valmentaja Kjell Karlsson näki Karppisen päivässä myös paljon hyviä asioita.

– Ehkä ensimmäinen 500 metriä oli pikkuisen liian hidas, jäätiin pikkuisen jälkeen. Kolmannen 500 metriä O-P tuli tosi hyvin ja sai kurottua hyvin kiinni, mutta etäisyys viimeiseen A/B-semifinaalipaikkaan oli kuitenkin pikkuisen liian kaukana. Semifinaalissa C/D ajateltiin, ettei ole mitään hävittävää, lähdetään alusta asti hieman kovemmin. Ei ihan riittänyt, jäätiin C-finaalista ulos, Karlsson sanoi.

D-finaali soudetaan sunnuntaina.

Tulossivu