Karppisella onnistunut maailmancupin avausviikonloppu

Sunnuntaina olympiasoudun Zagrebin maailmancupissa Olli-Pekka Karppinen souti B-finaalissa viidenneksi ja oli kokonaissijoituksissa 11.

– Välierässä vain kolmella ensimmäisellä sijalla on väliä, kun taistellaan paikasta A-finaaliin. Eilisessä välierässä Olli-Pekka lähti rohkeasti katsomaan, mihin rahkeet riittävät ja avasi kilpailua reippaammin. Taktiikka oli, että mikäli ei ole kolmen parhaan joukossa 1500 metrin kohdalla, niin höllää ja säästää suosiolla voimia B-finaaliin, kertasi maajoukkuevalmentaja Kjell Karlsson lauantain välierän taktiikkaa.

-Eilisessä välierässä kokeilin vähän kovempaa aloitusta, mutta aika nopeasti huomasin, ettei oma paras ihan vielä riitä A-finaaliin vaadittavalle tasolle. Sen jälkeen suunnitelman mukaan hiljensin vauhtia ja koitin säästellä voimia finaalia varten, kertasi Olli-Pekka Karppinen vielä lauantain välierän soutuaan.

B-finaali soudettiin sunnuntaina aamupäivällä sijoista 7.-12.

-Luottavaisin mielin Olli-Pekka lähti hakemaan hyvää sijoitusta B-finaalista. Puolessa matkassa Olli-Pekka taisteli sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon. B-finaali oli tasainen, seitsemän sekunnin sisällä kaikki. Harmillisesti lopussa pari meni ohi vielä ohi. B-finaalin kroatialainen voittaja on maailman kärkeä, joten tämä soutu osoitti, että eteenpäin on menty ja uusi askel otettu, sanoi Karlsson.

-Tämän päivän B-finaali oli kilpailujen paras veto. Ja kilpailut kokonaisuudessaan soutu-urani parhaat tähän mennessä. Pystyin soutamaan hyvän oman soudun, vaikka loppukirissä menetin harmillisesti pari sijoitusta. Tunnelma oli huikea, kun kroatialaiset pitivät tunnelmaa yllä katsomossa, se tsemppasi itseänikin. Kausi jatkuu luottavaisin mielin, sanoi Karppinen kauden avaus maailmancupin päätteeksi.

-Kaiken kaikkiaan varsin positiiviset kilpailut molemmilla soutajilla. B-finaalipaikkaa ei ole hetkeen tullut, joten tästä on hyvä lähteä jatkamaan ja hakemaan 1-2 napsua lisää, sanoi Karlsson.

Suomalaisten loppusijoitukset:

M1x:

11. Olli-Pekka Karppinen

17. Joel Naukkarinen

Lisätietoja kilpailuista

Olympiasoudun kansainvälinen kilpailukausi jatkuu:

26.-28.5. EM-kilpailut, Bled

16.-18.6. Maailmancup 2, Varese

Kuva: Balint Czucz