Ratamelojien kilpailukausi avattu

Viikonloppuna melottiin kova kansainvälinen Spring Open kilpailu Kööpenhaminassa. Mukana oli joukko suomalaisia maajoukkue- sekä seurajoukkuemelojia. Kilpailujen kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi miesten kaksikko Jeremy Hakala – Eetu Kolehmainen. He meloivat kovatasoisessa miesten kaksikon 500metrillä hopealle. Voiton nappasivat Graversen – Aasmul ja pronssia Bryde – Poulsen.

-Sevillassa tehtiin Eetun (Kolehmainen) kanssa kaksikossa viisi harjoitusta ja löydettiin niiden aikana taas hyvin yhdessä tekeminen. Viimeisissä harjoituksissa huomattiin, että vauhdit on kohdallaan, taustoittaa Jeremy Hakala kaksikon yhteisiä harjoituksia ennen Kööpenhaminan Spring Openia.

-Teimme kovan päätöksen viikonloppuna, että keskitymme Kööpenhaminassa sunnuntaina vain kaksikon 500 metrille ja annetaan kova näyttö European Gameseihin. Alkuerässä ja välierässä oli hyvä pöhinä ja pystyttiin jopa hieman säästämään energiaa. Finaalissa tuutattiin niin paljon kuin lähti ja hyvin riitti, iloitsi Hakala onnistunutta kauden kaksikkoavausta.

-Kaksikon 500 metriä oli tänä vuonna paljon viime vuotta kovempi. Mukana oli ainakin 5 maailmanmestaria ja muilla mailla tässä kilpailussa jaettiin paikkoja maailmancupiin, joten kaikki vetivät varmasti kovaa, kertoi Hakala.

Maailmancup-kausi alkaa Szegedissä vapun jälkeen

Totuttuun tapaan ratamelojat avaavat maailmancupin kauden Unkarin Szegedissä 11.–14.5. Valinnat Szegediin nimettävistä urheilijoista tehdään lähipäivinä. 

-Hyvillä mielin maailmancupin kilpailuihin. Viime kaudella nähtiin, että kaksikossa 500 metrillä taso on kova. Oletettavaa on, että sama meno jatkuu. Kilpailu jatkopaikoista tulee olemaan todella tiukkaa, hyvät mahdollisuudet on ja parantamaan pitää pystyä vielä Kööpenhaminan vedosta, totesi Hakala.

Kööpenhaminan tulospalvelu: https://dk.youpaddle.org/events/2023/cph-spring-regatta-2023/tidsplan?fbclid=IwAR0-KqPS2QpAOYD0z6C8Z_LyX6pjnGLNPUEOBhJGE6NW9VtFxJWkA-oi0-Q

Tulokset