Ratamelonnan nuorten PM-kisoista hopeaa ja pronssia

Suomesta osallistui 14-henkinen joukkue Tanskan Silkeborgissa pidettyihin nuorten ratamelonnan PM-kisoihin. 

Kisoissa oli kaikkiaan 175 kilpailijaa Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Kilpailut käytiin kolmessa ikäsarjassa: 16-, 18- ja 21-vuotiaat.

Suomalaiset tekivät hyviä suorituksia kaikissa ikäluokissa. Parhaiten onnistuivat Tuomas Virolainen ja Aatu Mäkelä, jotka saivat hopeaa kaksikon 200 metrillä. Eroa Tanskalaisiin voittajiin oli vain 8 sadasosaa. 

Virolainen kertoo ”että startti ei ollut mahtava, mutta kisa jaksettiin tehokkaasti loppuun ilman yllätyksiä. ” Aatu Mäkelä oli samaa mieltä.

16-sarjan tytöt sijoittuivat pronssille nelikon 1000 metrillä. Nelikossa meloivat: Anna Haikara, Cecilia Hirvelä, Isa Sjöberg ja Iida Lindeman. Ykköspöntössä tahtia ylläpitänyt Anna Haikara kuvaa pronssisuoritusta näin: ”Startti lähti vähäsen takkuavasti mutta päästiin lähdöstä aikalailla heti hyvään matkavauhtiin. Paatti liuku ja matkavauhti kiihty loppuakohden koko ajan. Kun nähtiin ettei ero ruotsin joukkueeseen oo kovin iso nii loppu kiri lähti 200m kohdalta ja kulki loppuun asti. Kokonaisuudessaa ihan todella hyvä veto ja ei voi olla ku ylpee!” Kakkospöntön Cecilia Hirvelä täydentää vielä: ”että ei tullu yhtäkään horjahdusta. Itse en ole varmaan koskaan istunu niin hyvän tuntuisessa nelkossa. Kaikin puolin hyvä suoritus!”

Tanskassa kesäinen sää suosi meitä ja Silkeborgin kisajärjestelyt olivat erittäin onnistuneet. Ensi vuonna nuorten PM-kisat on suunniteltu pidettäväksi Norjan länsirannikolla Bergenin lähellä.

Kaikki tulokset: https://results.imas-sport.com/silkeborg/regatta.php?competition=wettkampf_4

Kuva ja teksti: Marjo Puro