Sara Mihalik pronssille maailmancupin päätösmatkalta

Poznanin maailmancupin päätöspäivänä kilpailtiin suomalaisten osalta miesten kaksikon 500 metrin B-finaali ja 5000 metrin kilpailut.

Naisten 5000 metrin kilpailu ratkesi ensimmäisen kierroksen aikana, kun kärkikolmikko suoritti tyylikkäästi ensimmäisen kanto-osuuden. Kärkeen karkasi Ruotsin Melina Andersson ja toisena lähti Argentiinan Maria Magdalena Garro ennen Sara Mihalikia. Kolmikon sijoitukset pysyivät muuttumattomina loppuun asti.

-Kilpailu oli kova. Tämä on rankka kilpailumuoto, kun on lyhyitä kierroksia ja viisi kanto-osuutta. Kilpailun aikana piti koko ajan pitää kovaa tahtia, kun en tiennyt millä etäisyydellä takana tulevat olivat, eikä virheisiin ollut varaa, kertasi tuore pronssimitalisti Sara Mihalik kilpailuaan.

-Tämän päivän kilpailuun sain maratonkajakin ratakajakin painoisena, joka toi varmuutta lisää omaan tekemiseen, sanoi Mihalik kilpailun jälkeen.

-Kauden aloitukset eivät ole helppoja minulle ja nyt voi hyvillä mielin jatkaa kautta. Seuraavat kilpailut tulee olemaan Suomessa ja nyt keskityn niissä kilpailemaan. Nyt luvassa on myös muutto Suomeen, sanoi Mihalik, kuka edustaa tällä kaudella Kangasalan Melojia.

-Saralta ehjä perussuoritus päätösmatkalla. Tärkeää, että sai kärkisuorituksen tältä matkalta. Iloisena ja tyytyväisinä otetaan vastaan tämä tulos. Sama kilpailumuoto tulee olemaan myös MM-kilpailuissa Duisburgissa, joten jännitettävää riittää sielläkin, sanoi ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.
Maailmancupin pronssi oli ensimmäinen Mihalikille. Mihalik voitti jännittävien vaiheiden jälkeen pronssia Halifaxin MM-kilpailuissa 2023.

Miesten kaksikolta perussuoritus B-finaalissa

Miesten kaksikko Eetu Kolehmainen – Jeremy Hakala meloivat B-finaalissa seitsemänneksi ja olivat kokonaissijoituksissa 16/38.

-Kaksikolta alkuerä, välierä ja finaali ihan ok suorituksia, tosin missään kohtaan ei päästy melomaan omalla parhaalla tasolla mitään kilpailun vaihetta. Parempaankin kulkuun olisi eväät, se tiedetään. Vuodessa kärki on lähentynyt, viime vuonna Eetu ja Jeremy olivat hyvillä tai erinomaisilla suorituksilla näillä sijoituksilla ja nyt perussuoritus kantaa kevyesti B-finaaliin. Nyt kotiin hakemaan hyvää harjoitusjaksoa ja kohti European Gameseja, analysoi Petteri Pitkänen miesten kaksikon melontaa.

Miehistä 5000 metrin päätösmatkalle osallistui Niko Keskinen. Keskisen matka päättyi ensimmäisen kaarteen kaatumiseen.

Linkki tulospalveluun: https://wc23.domtel-sport.pl/