SUP-lautailun SM-kilpailut osana Laguuni Gameseja Espoossa

Espoossa päästään seuraamaan huippuluokan urheilua, kun Laguuni Games kokoaa SUP-lautailun ja wakeboardingin parhaimmiston Keilaniemeen 19.-20. elokuuta. SUP-lautailun SM-kilpailut järjestetään tänä kesänä jo yhdeksättä kertaa. Lauantaina ja sunnuntaina kisataan 200m Sprint, Technical Race ja Distance. Lauantaina wakeboardingin kansainvälisessä kutsuvieraskilpailussa eurooppalaiset sekä suomalaiset lautailijat ottavat mittaa toisistaan. 

Mukana SUP-lautailun SM-kilpailuissa on mukana naisten hallitseva Suomen mestari, entinen ratameloja Anne Rikala sekä miesten puolella hallitseva Suomen mestari Thomas Fagerström. 

Vesiurheilijat odottavat innoissaan, kun ensimmäistä kertaa SUP-lautailun SM-kilpailut yhdistetään wakeboardingin mittelön kanssa. 

-On hienoa päästä edistämään kansainvälisen huipputason vesiurheilua Suomessa ja koota eri lajien harrastajia yhteen. Kilpailut tarjoavat tavoitteellisuutta harrastamiseen sekä ovat oivallinen tapa tuoda lajeja kiinnostavalla tavalla kaikkien tietoisuuteen. Monille nuorille lupauksille tämä on myös mahdollisuus testata ja haastaa omaa osaamistaan yhdessä Euroopan huippujen kanssa, kertoo Vesiurheilukeskus Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaeus. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kilpailut on suunniteltu yleisöystävällisesti.

Faktaa SUP-lautailun SM-kilpailuista

SUP-lautailun SM-lajit ovat 200m sprint, Technical Race ja Distance. 

200m Sprint ja Technical Race Suomenmestaruudet ratkotaan Lauantaina 19.8 aivan vesiurheilukeskuksen edessä. 200m Sprint on suora matka, Technical Racessa n. 800m rata koostuu useasta poijukäännöksestä. Sprint sekä Technical Race lähdöissä on mukana 5-8 kilpailijaa. Sunnuntaina 20.8 on vuorossa Distance, jonka n. 10 km reitti koostuu kahdesta kierroksesta vesiurheilukeskuksen lähivesialueilla.

Aikataulu: Lauantaina 19.8. SM 200m Sprint klo 16, SM Technical Race klo 18.15Sunnuntaina 19.8. SM pitkät matkat klo 12

SUP-lautailun SM-kilpailujen osallistujalistat: https://www.starttiin.fi/race/4906gf6dg8299

Kilpailun tulokset julkaistaan Laguunin sivuille välittömästi kilpailun päätyttyä: https://shop.laguuniin.fi/fi_FI/laguuni-games-18-20-8-2023/sup-sm-kilpailut-19-20-8-2023-info / https://www.starttiin.fi/race/4906gf6dg8299

SUP-lautailun SM-mitaleista kilpaillaan toista kertaa Melonta- ja Soutuliiton alaisuudessa.