Varesen maailmancup päätökseen suomalaisten osalta

Suomaiset soutivat jo lauantaina soudetuissa C- ja D-finaalinsa. Miesten yksikössä Joel Naukkarinen souti D-finaalissa viimeiseksi ja miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi souti C-finaalin voittoon.

-Oli vuoden teemaan sopiva kansainvälisen kauden avaus. Oli hyvää ja huonoa, mutta paljon oppia ja dataa, mitä tehdä kohti Luzernia. Matkavauhti ja sen tekniikka on parantunut hyvin ja startti samoin, arvioi Hirvilampi maailmancupin avaustaan.

-Alku- ja keräilyerässä nähtiin, että vauhtia on, mutta taito ei riittänyt ”perunapellossa”. C-finaalin loppukiristä tein tärkeän huomion, joka saattoi vaikuttaa enemmän kuin keli. Sijoitus ei ollut mitä haettiin, mutta vauhti on olemassa siihen missä halutaan olla. Kausi jatkuu parin viikon päästä Luzernin maailmancupissa ja siellä haetaan paikkaa välieriin, sanoi Kasper Hirvilampi.

-Alkuerissä sain ihan hyvän vedon ja siinä pääsin ensimmäistä kertaa tämän tason kilpailuissa soutamaan uudella tekniikalla. Puolivälierissä oli vaikea keli, johon en ollut uutta tyyliä vielä harjoitellut. Puolivälierän tuloksen jälkeen oli todella vaikea motivoitua D-finaaliin. Tuloksesta huolimatta opin tästä viikonlopusta paljon hyviä asioita, jotka vievät soutamistani eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan maailmancupiin, analysoi Joel Naukkarinen.

-Tuloksellisesti en päässyt tavoitteeseen, joka kuntoni puolesta olisi ollut mahdollista saavuttaa. Uuden soututekniikan sisäänajo on vielä hieman kesken, mutta kehitys sen osalta on ollut nopeaa. Tullut heti pari omaa ennätystulosta eri kilpailuissa, sanoi Joel Naukkarinen.

Suomalaisten sijoitukset:

LM1x Kasper Hirvilampi 13/15

M1x Joel Naukkarinen 22/33

Maailmancupin kausi jatkuu 7.-9.7. Luzernissa.

Lisätietoja:

World rowingin sivut: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-cup-ii/