Freestylemelonnan euroopanmestaruudet ratkotaan Itävallassa – maajoukkue hionut liikkeensä kauden pääkoitokseen

Freestylemelonnan EM-kilpailut järjestetään Itävallan Grazissa 28-31.8.2024. Suomesta kilpailuihin osallistuu yhteensä kymmenen melojaa, joille EM-kilpailut ovat kauden päätapahtuma:

Miehet: Visa Rahkola, Miika Sorjonen Tuisku Äänismaa
Naiset: Outi Lahti, Marjaana Terni, Tuuli Terni, Iia Vuorenpää
Pojat alle 18 v: Onni Eronen
Tytöt alle 18 v: Anne Pantsar, Taru Terni

Kilpailut alkavat keskiviikkona 28.8 alkuerillä ja huipentuvat lauantaina 31.8 kaikkien sarjojen finaaleihin. Senioreiden sarjoissa melotaan puolivälierät, joihin pääsee alkuerien 20 parasta melojaa. Junnuissa 10 alkuerien parasta pääsee suoraan välieriin. Finaaleissa meloo välierien 5 parasta.
Kilpailuaikataulut (ajat Suomen aikaa):

Ke 28.8 naisten (klo 10.30), poikien (klo 12.35) ja miesten (klo 15:10) alkuerät
To 29.8 tyttöjen alkuerät (klo 12.10), miesten puolivälierät (klo 14:10), naisten puolivälierät (klo 16.50),
Pe 30.8 Kaikki välierät, pojat (klo 11:00), tytöt (klo 15.10), naiset (klo 16.10), miehet (klo 17.10)
La 31.8 kaikki finaalit; pojat (klo 14:40), tytöt (klo 15.15), miehet (klo 16.00) naiset (klo 16.35)

Miesten kisakonkari Visa Rahkola summeeraa tunnelmansa: ”Saavuin Graziin n. viikko sitten ja paikka on tuttu tältä kaudelta kahden treenistintin johdosta. Valmistautuminen on muutenkin mennyt nappiin, sillä Suomessa saatiin hyvä maajoukkueleiri melottua juuri ennen Graziin lähtöä. Tuntuu hauskalta kerrankin kuvailla kisaspottia helpoksi. Pohjaan ei voi osua, hontto on kohtuullisen symmetrinen ja hyvin säännöllinen. Tämä tarkoittaa sitä, että pisteet tulevat olemaan korkeita ja olen varma, että näemme lajihistorian ensimmäisen EM-kisoissa tehdyn 2000 pisteen runin. Kahden tonnin runeissa saa olla kroppa aikalailla tuoreena, jotta jaksaa sen 13-16 liikettä tehdä 45 sekuntiin, näinpä meikäläisen motto viimeisten treenien suhteen on ”less is more”.”

Naisten Iia Vuorenpää arvioi tämän hetken tunnelmiaan: ”Nyt on reilu kolme viikkoa treenejä takana. Melonta tuntuu varmalta ja fiilis on rento. Kisaruni on melkein jo kasassa ja nyt sitä hiotaan täydelliseksi. Odotan kisaa innolla ja lähden tavoittelemaan omaa huippusuoritustani.”

Miesten Miika Sorjonen on käyttänyt koko kauden Graziin valmistautumiseen: ”On ollut outo siirtymä aaltomelonnasta honttomelontaan. Viimeiset kaksi vuotta keskityin viime lokakuun aalto MM-kilpailuin ja nyt on pitänyt vaihtaa honttomelontaan. Ruostetta oli kertynyt yllättävän paljon, niin on pitänyt keskittyä enemmän perusasioihin ja varmuuden saamiseen kuin uusien asioiden opetteluun. Nyt kuitenkin tuloksena on vanhojen liikkeiden varmuus ja pariin uudenkin liikkeen opetteluun jäänyt aikaa. Viimeisen viikon aikana Grazissa on alkanut itsevarmuus kasvaa ja uskon sijoittuvani 20 parhaan joukkoon kuten viime syksyn MM-kilpailuissakin.”

Kuva: Visa Rahkola, teksti ja lisätietoja: Jyri Hämäläinen, freestylemelonnan lajipäällikkö
+358 40 548 1663
jyri.hamalainen@yahoo.com

Maajoukkue instagramissa: https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam
Tietoa freestylemelonnasta: https://www.melontajasoutuliitto.fi/lajit/freestylemelonta

Kilpailusivut (linkit striimiin sekä tulospalveluun): https://canoefreestyle-graz.com/en/Home/